Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ungaria: Rusia nu amenință flancul de Est al NATO

© AP Photo / Mindaugas KulbisSoldiers take part in the NATO military exercise 'Iron Sword 2016' at a training range in Pabrade, north of the capital Vilnius, Lithuania on Friday, Dec. 2, 2016. The US and NATO have beefed up their presence throughout Eastern Europe significantly over the past two years following the outbreak of the crisis in Ukraine.
Soldiers take part in the NATO military exercise 'Iron Sword 2016' at a training range in Pabrade, north of the capital Vilnius, Lithuania on Friday, Dec. 2, 2016. The US and NATO have beefed up their presence throughout Eastern Europe significantly over the past two years following the outbreak of the crisis in Ukraine. - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile de la Budapesta consideră că Rusia nu reprezintă un pericol pentru țările din flancul de Est al NATO

CHIȘINĂU, 27 feb — Sputnik. Ungaria nu consideră Rusia un pericol pentru țările NATO, însă respectă poziția membrilor alianței care afirmă contrariul, a declarat într-un interviu oferit agenției RIA Novosti ministrul de Externe al Ungariei, Szijjártó Péter.

Pavel Filip și Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Filip a discutat cu secretarul general NATO pe 23 februarie

"Avem o abordare diferită în ceea ce privește Rusia, decât cea a țărilor baltice și a Poloniei. Nu considerăm că Rusia este un pericol pentru existența Ungariei, însă ei văd un pericol direct pentru țările lor. Nu criticăm raționamentul lor, le respectăm poziția. Însă aceasta este o altă abordare. Ei sunt aliații noștri și e vorba de soarta țărilor lor. În calitatea mea de reprezentant al Ungariei, nu cred că Rusia reprezintă un pericol", a spus Szijjártó.

Autoritățile ruse au declarat în repetate rânduri că Moscova nu constituie un pericol pentru cineva.

La summitul NATO de la Varșovia din 2016 alianța a decis să desfășoare în Letonia, Lituania, Estonia și Polonia brigăzi internaționale în baza principiului de rotație. Baza contingentului brigăzii din Letonia va fi asigurată de Canada, în Lituania de Germania, în Estonia de Marea Britania, iar în Polonia de SUA.

Igor DODON - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a declarat că NATO și Rusia trebuie să ne recunoască public neutralitatea

Ungaria a devenit membru al Alianței Nord-Atlantice în 1999. Astăzi Budapesta pledează pentru o relație pragmatică cu Rusia.

„La întrevederile ministeriale în cadrul NATO, atunci când este vorba despre Rusia, sunt avansate, de regulă, două teze: "descurajarea" și „dialogul". Insist asupra unui dialog. Înțeleg că pentru asigurarea securității la nivel mondial este nevoie de un dialog între NATO și Rusia. În caz contrar, lumea va fi mai periculoasă decât acum”, consideră ministrul ungar.

Săptămâna trecută, ministrul Apărării al Federației Ruse, generalul de armată, Serghei Șoigu, a declarat că politica NATO este una de evitare insistentă a oricărei cooperări cu Rusia, exacerbând pericolul rusesc, sporește numărul exercițiilor militare NATO în Europa de Est, în Marea Baltică și Marea Neagră și își consolidează prezența militară de-a lungul frontierelor Rusiei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0