Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon a declarat că NATO și Rusia trebuie să ne recunoască public neutralitatea

© Photo : NATOIgor DODON
Igor DODON - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat joi în cadrul unui briefing că atât NATO, cât și Rusia trebuie să recunoască încă odată public statutul de neutralitate permanentă al țării noastre

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. Igor Dodon a declarat că, în mandatul său, președintele țării va insista ca Republica Moldova să nu facă parte din niciun bloc militar.

„Noi nu trebuie să fim în bloc militar cu nimeni dintre ei (NATO sau Rusia — n.n.). Moldova nu trebuie să se implice în conflictele dintre SUA și Rusia. Asta este poziția președintelui Republicii Moldova", a declarat șeful statului.

Dodon a anunțat că joi a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin, cu care a discutat despre rezultatele vizitei oficiale de la Moscova din 16-18 ianuarie. Președintele i-a expus ambasadorului poziția sa privind neutralitatea.

Fluxul de știri
0