Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Filip a discutat cu secretarul general NATO pe 23 februarie

© Photo : gov.mdPavel Filip și Jens Stoltenberg
Pavel Filip și Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a discutat cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, despre inaugurarea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău

CHIȘINĂU, 23 feb — Sputnik. Premierul Pavel Filip a avut joi o convorbire telefonică cu Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în cadrul căreia cei doi au discutat despre inaugurarea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău și pașii ce urmează a fi întreprinși pentru a facilita acest proces.

Potrivit Guvernului, Filip a exprimat recunoștință Alianţei Nord-Atlantice pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul de reglementare pașnică a conflictului transnistrean, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.
Президент Молдовы Игорь Додон на встрече с журналистами 24 января 2017 г. - Sputnik Moldova
Politică
Dodon îi va spune lui Stoltenberg că NATO nu are ce căuta în Moldova

La rândul său, Jens Stoltenberg a menționat că în luna martie vor fi lansate procedurile de acreditare a şefului şi a personalului Oficiului de Legătură NATO, iar deschiderea acestuia este preconizată pentru luna iunie 2017.

Totodată, premierul l-a invitat pe Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice să întreprindă o vizită în Republica Moldova, pentru a participa la deschiderea Oficiului de Legătură.

Acordul privind deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău a fost semnat de către premierul Pavel Filip şi secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, pe 29 noiembrie 2016, la Bruxelles.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0