Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aforisme despre dragoste de la urmașul lui Decebal, Mihai Ghimpu

© Facebook / Anişoara LoghinMihai Ghimpu și Anișoara Loghin
Mihai Ghimpu și Anișoara Loghin - Sputnik Moldova
Abonare
Premieră absolută de Dragobete: liderul liberalilor moldoveni, Mihai Ghimpu, a ținut o conferință de presă în care a meditat în glas despre dragoste

CHIȘINĂU, 24 feb — Sputnik. Știm că jurnaliștii de la Chișinău, în goană lor după tot ce e senzațional, grotesc, efemer și chiar vulgar, sunt opaci, total insensibili la vorbele de duh, spuse cu tâlc, pline de înțelepciune ale bătrânului liberal (bătrân ca experiență politică, nu ca vârstă, dacă încă mai filozofează despre dragoste). De aceea ne-am propus să le reproducem întocmai mai jos, ca, Doamne ferește!, nu cumva să se piardă această comoară inegalabilă, acest patrimoniu intelectual care trebuie transmis și păstrat din generații în generații.

Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu pune degetul pe rana lui Filat: știe de ce a ajuns după gratii

Deci, să vedem ce ne învață Mihai Ghimpu despre dragoste chiar de Dragobete. Din start, Mihai Ghimpu ne-a făcut nouă tuturor un reproș — am uitat de Dragobete.

"Fiind urmașii dacilor, am uitat de cea mai frumoasă sărbătoare: "Dragobetele sărută fetele!" și am început să sărbătorim "Valentin și Valentina", a spus Ghimpu.

"A iubi înseamnă nu doar într-o zi, dar toată viața. Și când este vorba de dragoste înseamnă că e sărbătoare în fiecare zi. Dar odată ce avem această frumoasă moștenire, eu cred că corect este să iubim românește", a precizat liderul liberal.

După care Mihai Ghimpu își arogă meritul de a fi reanimat această sărbătoare.

"Până a prelua Partidul Reformei în 2000, nu se vorbea de Dragobete. Tot Mihai Ghimpu a readus această sărbătoare aici, în Republica Moldova, în fosta Basarabiei", a declarat el modest.

"Vreau să spun că a iubi înseamnă a fi o rază pe pământ. A nu iubi, înseamnă a fi o piatră de munte", a declarat președintele PL.

"Eu îmi doresc să iubim pentru că tot ceea ce facem din dragoste este pentru fericirea omului, prietenei, soției. Unde nu e dragoste, nimic nu e", a continuat el. Aici trebuie să menționăm că Mihai Ghimpu s-a exprimat cam confuz. Dacă prin "om" el a avut în vedere "bărbat", atunci bătrânul liberal se face vinovat de "political incorrectness", căci, după logica lui, "prietena" și "soția" nu sunt și ele oameni. Astfel, Ghimpu riscă să fie pârât la Consiliului pentru Prevenirea şi Eliminarea Discriminării şi Asigurarea Egalități.

Ghimpu divizează oamenii în tabere adverse și atunci când vorbește despre dragoste

Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă la o petrecere - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu s-a scăpat cu vorba: am adus la putere hoții și bandiții

După care Ghimpu o dă și cu dragostea, și cu patriotismul, dar nu uită să-i împartă pe cetățenii țării în "ai noștri" și "ai voștri".

"Vă rog să nu uitați că, dacă iubim, dar dacă mai iubim și românește, înseamnă că suntem de-ai noștri", a declarat el.

"A iubi românește înseamnă a iubi nu doar femeia, dar înseamnă a iubi și țara", a spus unchiul lui Dorin Chirtoacă.

"Iubim cu sufletul, cu inima, să ne unim pentru a iubi și a crea tot ce este frumos în jurul dragostei".

"Consider că dragostea este cea mai mate putere pe care o deține omul. Orice armă care ar fi nu poate fi mai puternică decât dragostea", a conchis sentențios Mihai Ghimpu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0