Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu pune degetul pe rana lui Filat: știe de ce a ajuns după gratii

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 01/03/2016
Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ghimpu sugerează că Filat nu a ajuns la pușcărie pentru trafic de influență și corupere pasivă, ci pentru că a denunțat Acordul AIE-2.

CHIȘINĂU, 14 — Sputnik. Ticăloșia bătrânului liberal nu pare să aibă limite. Acesta a amintit luni, 13 februarie, de un eveniment care s-a produs acum câțiva ani, după care a început declinul fostului premier și lider liberal-democrat Vladimir Filat, dar și a formațiunii conduse de acesta.

În 13 februarie 2013, după vânătoarea de tristă pomină în rezervația Pădurea Domnească, Filat a decis că era tocmai momentul să dea lovitura și încerce să devină figura dominantă în coaliția de guvernare. Astfel, acesta a denunțat Acordul AIE-2, aruncând în aer fragila coexistență din Alianță și declanșând un proces de autodistrugere a puterii.

Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ghimpu a fost enervat de Filat

Ghimpu își amintește însă de acel eveniment cu o bucurie răutăcioasă, sugerând că de acolo i s-au tras lui Filat necazurile.

Adică, nu faptul că și-a pus în funcții cheie parteneri de business și foștii administratori ai afacerilor personale, că a intervenit abuziv în activitatea unor instituții ale statului, că a furat și s-a îmbogățit pe căi ilicite este problema. Ci că a atentat la integritatea Alianței și la poziția de nezdruncinat a lui Ghimpu în cadrul acesteia.

"Măi, Volodea, ce-ai făcut, ce-ai făcut de ai ajuns unde ai ajuns…", îl căinează Ghimpu pe o rețea de socializare, parafrazând un cântec de glumă.

"13,13,13……., data de 13, ora 13 anul 2013 — denunțarea Acordului AIE-2 de către Vladimir Filat. Măi, Volodea, ce-ai făcut, ce-ai făcut de ai ajuns unde ai ajuns… Măi, Volodea, pentru tine, măi, Volodea pentru tine, pentru tine mă bate lumea de ani de zile…", scrie Ghimpu cu bucurie nedisimulată.

Noi credem că nu ar fi totuși cazul ca Ghimpu să se bucure prea tare, pentru că viața este imprevizibilă și nu se știe care și unde ajunge până la urmă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0