Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul Angelei Merkel intră la apă

© AP Photo / Markus SchreiberBundeskanzlerin Angela Merkel
Bundeskanzlerin Angela Merkel - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Angelei Merkel, devansat de social-democrați pentru prima dată în ultimii peste zece ani

CHIȘINĂU, 20 feb — Sputnik. Partidul Social-Democrat (SPD) a ajuns pe primul loc în sondajele de opinie efectuate înaintea scrutinului parlamentar programat în septembrie în Germania, devansând pentru prima dată, în ultimii peste zece ani, formațiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creștin-Democrată (CDU).

Presidential election campaign posters of far right Freedom Party (FPOe) presidential candidate Norbert Hofer are pictured in Vienna, Austria, November 8, 2016 - Sputnik Moldova
Austria: Norbert Hofer vrea o alianță cu Rusia și atacă politica lui Merkel

Potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Emnid, Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) are un procent în plus comparativ cu săptămâna trecută, ajungând la nivelul de 33%, relatează publicația Bild am Sonntag, care este citată de activenews.ro.

Uniunea Creștin-Democrată / Uniunea Creștin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel, este pe locul doi, cu 32%.

Beneficiind de creșterea popularității datorită desemnării fostului președinte al Parlamentului European Martin Schulz candidat la postul de cancelar, SPD se clasează pentru prima dată după anul 2006 pe primul loc în sondaje.

Formațiunea Die Linke (stânga, cu doctrină socialist-democrată) este creditată cu 8%, în timp ce Partidul Verzilor, cu 7%. Astfel, coaliția roșu-roșu-verde (SPD, Linke, Grünen) se apropie, conform sondajelor, de obținerea majorității în Bundestag.

Partidul eurosceptic Alternativă pentru Germania este creditat cu 9%, în timp ce Partidul Liber Democrat (FDP, liberal, centru-dreapta), cu 6%.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0