Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Austria: Norbert Hofer vrea o alianță cu Rusia și atacă politica lui Merkel

© REUTERS / Leonhard FoegerPresidential election campaign posters of far right Freedom Party (FPOe) presidential candidate Norbert Hofer are pictured in Vienna, Austria, November 8, 2016
Presidential election campaign posters of far right Freedom Party (FPOe) presidential candidate Norbert Hofer are pictured in Vienna, Austria, November 8, 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul de extremă dreapta în alegerile prezidențiale din Austria, Norbert Hofer, își dorește relații mai strânse cu Vladimir Putin, după ce a acuzat cancelarul german Angela Merkel că a adus pagube Europei, acuzând-o de promovarea unei politici migraționiste falimentare.

CHIȘINĂU, 4 dec — Sputnik. Hofer este candidatul formațiunii populiste și anti-imigrație, Partidul Libertății din Austria și şi-a făcut publică poziția în timpul dezbaterilor cu fostul președinte al Partidului Verzilor, Alexander Van der Bellen, scrie publicația britanică Sunday Express, citată de ro.sputnik.md.

Candidatul de dreapta a declarat că pledează pentru o relație mai apropiată cu țările din Europa de Est și o cultivare a bunelor relații cu Moscova.

"Ea (Merkel n.r.) a provocat daune considerabile Europei atunci când a deschis frontierele pentru refugiați, iar ca rezultat sute de mii de refugiați, inclusiv teroriști, au pătruns în Austria", a declarat Hofer.

Cu toate acestea, el respinge idea părăsirii Uniunii Europene, afirmând că se va concentra pe o dezvoltare pozitivă a blocului.

Astăzi, 4 decembrie, în Austria au loc alegeri repetate, după ce Curtea Constituțională a anulat rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0