Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rogozin: noile rachete rusești vor putea zdrobi scutul SUA

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaИтоговое заседание коллегии Минпромторга РФ
Итоговое заседание коллегии Минпромторга РФ - Sputnik Moldova
Abonare
În opinia vicepremierului rus Dmitri Rogozin, noile rachete balistice pe care le construiesc specialiștii din Rusia vor putea să spargă orice scut antirachetă pe care ar putea să-l dezvolte SUA

CHIȘINĂU, 20 feb — Sputnik. Rogozin a subliniat că la ora actuală Rusia este înarmată cu rachete de modele diferite, inclusiv „Voevoda" (sau „Satan", potrivit specificațiilor NATO) de producție sovietică, însă în curând va fi finalizată crearea unor sisteme noi.

Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Rusia
După vizita lui Dodon la Tighina a urmat reacția lui Rogozin

El a precizat că dezvoltarea noilor rachete se desfășoară conform agendei, iar sistemele de apărare ale SUA, atât cele de azi, cât și cele care vor mai fi create, nu reprezintă pentru Rusia o amenințare militară semnificativă.

„Noi vom zdrobi acest scut de apărare", a declarat oficialul.

Potrivit vicepremierului rus, actualele sisteme de rachete ale Rusiei sunt arme foarte sigure, de care se tem țările occidentale. Însă în curând acestea vor fi înlocuite cu rachete balistice intercontinentale de generație nouă, a căror construcție progresează.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0