Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: SUA au confirmat interceptarea convorbirilor ambasadorului Rusiei

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că serviciile secrete din SUA interceptează convorbirile ambasadorului rus la Washington, Serghei Kisleak.

CHIȘINĂU, 20 feb — Sputnik. Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, a declarat că, în contextul scandalului declanșat în jurul lui Flynn, serviciile secrete ale SUA au confirmat că poșta și discuțiile telefonice ale ambasadorului FR, Serghei Kisleak, sunt supuse unei „interceptări de rutină".

Săptămâna trecută, fostul consilier al președintelui SUA pentru securitatea națională, Michael Flynn, a demisionat din funcție, fiind suspectat că ar fi discutat problema sancțiunilor cu ambasadorul Rusiei, Serghei Kisleak, încă înainte de inaugurarea lui Donald Trump.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Putin și Trump nu au discutat la telefon chestiunea Crimeii

Flinn a recunoscut că a prezentat Casei Albe informația despre contactele cu Serghei Kisleak.

Anterior, ziarul „The New York Times" a scris că lui Flynn i-ar fi fost transmis un planul de ridicare a sancțiunilor impuse Rusiei, cu o săptămâna înainte ca acesta să-și prezinte demisia. Acest plan ar fi presupus o reglementare de amploare a conflictului ucrainean, incluzând și anularea alipirii Crimeii la Rusia.

„În contextul scandalului dezlănțuit în jurul consilierului lui Trump, generalul Flynn, care activa de doar câteva săptămâni, serviciile secrete americane le-au dezvăluit jurnaliștilor, absolut oficial, deși sub acoperirea anonimatului, că întreaga comunicare a ambasadorului nostru Kisleak este supusă unei interceptări de rutină, inclusiv rapoartele prezentate Moscovei privind activitatea sa la Washington unde se află în exercițiul funcțiunii", a subliniat luni Serghei Lavrov.

Totodată, Lavrov a îndemnat să se acorde atenție acțiunile celor care, se știe, încearcă „să urmărească orice proces din întreaga lume, inclusiv prin metode care nu sunt considerate mai puțin legale".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0