Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Trump nu au discutat la telefon chestiunea Crimeii

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre cele mai speculate subiecte în presa internațională nu a fost discutat în timpul primei convorbiri telefonice a lui Vladimir Putin cu Donald Trump.

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. În cadrul dialogului telefonic dintre Vladimir Putin și Donald Trump, care a avut loc pe 28 ianuarie 2017, nu a fost atinsă problema Crimeii, a anunțat purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov.

Castelul „Cuibul rândunicii” din Ialta, peninsula Crimeea - Sputnik Moldova
Crimeea este a Rusiei - răspunsul oficial pentru Donald Trump

Oficialul a mai precizat că partea rusă deja a spus tot ce a dorit să spună despre primul contact telefonic dintre președinții Rusiei și SUA.

Declarațiile făcute de Donald Trump înainte de alegerea sa în funcția de președinte al SUA au provocat așteptări legate de o posibilă îmbunătățire a relațiilor ruso-americane. Dmitri Peskov a comentat întrebările jurnaliștilor adresate în acest context și a subliniat că deocamdată nu se întâmplă nimic în relațiile dintre Rusia și noua administrație din SUA.

„Trebuie să așteptăm primul contact cu aceasta (noua administrație de la Casa Albă, red.). Deocamdată a avut loc doar un schimb de declarații privind intențiile de refacere a relațiilor, care la ora actuală, din motive cunoscute de toate, sunt într-o stare deplorabilă", a spus Peskov.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Michael Spicer, a declarant că președintele SUA Donald Trump ar dori ca Rusia să detensioneze conflictul din Ucraina prin „restituirea Crimeii" și a adăugat că politica de sancțiuni pe care o promovează SUA rămâne neschimbată.

Replica a venit din partea reprezentantului oficial al diplomației ruse, Maria Zaharova, care a spus categoric că Rusia nu restituie teritoriile care îi aparțin.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0