CHIȘINĂU, 17 feb — Sputnik. Potrivit lui Trump, citat de RIA Novosti, „știrile fake" apar la televizor „articol după articol".
Între altele Trump a calificat drept „prostie", „fake", „escrocherie" și „trucaj" știrile despre presupusele legături ale echipei sale electorale cu Rusia. El a mai afirmat că autorilor scurgerilor de informații privind convorbirile telefonice ale președintelui sau ale consilierilor săi cu liderii din alte țări ar trebui să le fie rușine, „ca și celor din presă".
El a mai menționat că se consideră un negociator bun și ar vrea să se înțeleagă cu Rusia, însă la ora actuală nu are certitudinea că cele două țări vor reuși să ajungă la un numitor comun.
„Probabil acum Putin stă la masa sa de lucru și spune: „Eu văd ce se întâmplă în SUA, urmăresc cu atenție situația și înțeleg că nu ne va reuși să ne înțelegem cu președintele Trump din cauza presiuni pe care o provoacă toată această istorie cu fake-urile"… E rușinos!", a declarat liderl american în fața jurnaliștilor.
Totodată Trmp a menționat că dacă ar promova față de Rusia o politică foarte dură, în locul încercărilor de a atinge un consens, el ar putea fi susținut o perioadă scurtă, după care, însă, elitele politice, societatea și jurnaliștii i-ar aduce reproșuri și acuzații.
El a acuzat-o pe Hillary Clinton pentru faptul că a început „relansarea" relațiilor cu Rusia și a cedat 20 la sută din uraniul țării. „Relansarea" propriu-zisă inițiată de Clinton a fost calificată de Trump drept „un buton ridicol de plastic".
„Nu am făcut nimic pentru Rusia. Dacă ne va reuși să ne înțelegem, va fi un lucru pozitiv. Avem un om foarte talentat, Reks Tillerson, care se va întâlni cu ei", a mai spus Trump.
Potrivit lui, o politică dură față de Moscova ar fi ceva mult mai simplu, decât încercările de a găsi limbaj comun.
„Cu cât sunt mai dur în raport cu Rusia, cu atât e mai bine. Dar știți ceva? Eu doresc să fac lucruri corecte pentru americani. Și ca să fiu sincer, în al doilea rând eu vreau să fac lucruri corecte pentru toată lumea", a mai spus liderul de la Casa Albă.
În acest context Trump a ținut să sublinieze și faptul că SUA și Rusia sunt două supraputeri nucleare și că „un holocaust nuclear" nu poate fi comparat cu nimic.
Amintim că în campania electorală Donald Trump a declarat că dorește ca SUA și Rusia să coopereze. Pentru aceste afirmații el a fost criticat dur de candidatul democraților Hillary Clinton.
Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>