Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tariful la gazul natural pentru consumatorii din Moldova nu se va majora

© Sputnik / Rodion PROCAМолдова-газ
Молдова-газ - Sputnik Moldova
Abonare
Noul director al ”Moldovagaz”, Vasile Botnari, a dat asigurări că până la sfârșitul acestui an tariful la gaz pentru consumatori nu se va majora.

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Până la finele anului, tarifele la gazele naturale pentru consumatorii din Moldova nu se va majora. Aceste asigurări au fost date de noul director al ”Moldovagaz”, Vasile Botnari.

Gazprom - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Prețul de import al gazului rusesc pentru Moldova este în descreștere

Totuși, Botnari a precizat într-un interviu pentru presa de la Chișinău că, tarifele la gazele naturale le stabilește Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Noua componență a Consiliului de Administrație al “Moldovagaz” a fost aprobată, la 9 februarie, de Consiliul de Observatori al societății. Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari, a fost ales președinte pe un mandat de 3 ani.

Contractele dintre ”Moldovagaz” şi ”Gazprom” privind livrarea gazelor ruseşti în Moldova au fost prelungite, la sfârșitul anului trecut, până la 31 decembrie 2019.

Potrivit înțelegerii, formula de stabilire a preţurilor pentru consumatori, dar și condițiile de furnizare a gazelor vor rămâne aceleaşi. Anterior, ministrul adjunct al Economiei, Valeriu Triboi, a declarat că preţul mediu pe parcursul anului trecut a fost de aproximativ 190 de dolari.

Prețul gazelor pentru primul trimestru din 2017 încă nu a fost anunțat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0