Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prețul de import al gazului rusesc pentru Moldova este în descreștere

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaGazprom
Gazprom - Sputnik Moldova
Abonare
Prețul gazului rusesc pe care îl importă Moldova este în continuă descreștere, a declarat marți ministrul Economiei Octavian Calmâc.

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Autoritățile responsabile din Moldova și cele din Federația Rusă au ajuns la o înțelegere privind prelungirea cu încă trei ani a contactului existent între Moldovagaz și Gazprom cu privire la livrarea gazelor naturale în țara noastră.

”Avem acceptul de extindere a existentului contract pe o perioadă de 3 ani. Mâine va fi luată această decizie împreună cu Gazprom”, a declarat marți în cadrul unei conferințe de presă viceministrul Economiei Valeriu Triboi.

Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Calmâc: gazul rusesc va fi mai ieftin pentru Moldova în primul trimestru

Contractul cu Gazprom va fi semnat până la finele anului în curs. Prețul de achiziție a gazului rusesc este flotant și este bazat pe formula europeană de calculare a prețului la gaz.

Ministrul Economiei, Octavian Calmâc, a precizat că deocamdată nu se poate vorbi despre costul gazului rusesc pentru anul viitor, dar cert este că acesta este în descreștere.

”Este un trend descendent al prețului de import”, a declarat Calmâc.

Ministrul a menționat că prețul gazului rusesc pentru trimestrul I al anului 2017 va fi cunoscut până la data de 15 ianuarie.

Media pe acest an a prețului la gazul rusesc importat de Moldova este de 190 de dolari pentru mia de metri cubi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0