Putin și Trump ar putea să se întâlnească chiar zilele următoare

© novosti.azПолитолог Ильгар Велизаде
Политолог Ильгар Велизаде - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul Ilgar Velizade nu exclude faptul că președinții Rusiei și SUA s-ar putea întâlni în cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen, care își desfășoară lucrările în perioada 17 – 19 februarie.

CHIȘINĂU, 17 feb — Sputnik. Politologul Ilgar Velizade nu exclude faptul că președinții Rusiei și SUA s-ar putea întâlni în cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen, care își desfășoară lucrările în perioada 17 — 19 februarie.

„Între administrația președintelui rus și cea a președintelui american s-a ajuns la înțelegerea de a organiza o întrevedere dintre Trump și Putin într-un viitor apropiat. Nu este exclus ca întâlnirea să aibă loc în cadrul Conferinței de la Munchen. Această platformă este convenabilă pentru ambele părți și oferă posibilitatea de a examina probleme concrete legate de asigurarea securității", a declarat Velizade, într-un comentariu pentru Sputnik Azerbaidjan.

Вашингтон перед инаугурацией Д.Трампа - Sputnik Moldova
Cine și de ce încearcă să bage zâzanie între Trump și Rusia

Potrivit expertului, în cadrul conferinței pot fi elaborate propuneri care ar putea să influențeze direct asupra zonelor care constituie focare de conflict și să asigure o anumită dinamică pozitivă.

„Există interesul de a folosi această platformă pentru continuarea dialogului direct dintre Rusia și SUA. Platforma respectivă convine perfect celor două părți și oferă posibilitatea de a discuta chestiuni concrete legate de asigurarea securității", a adăugat Ilgar Velizade.

Acesta a mai menționat că la Conferința de la Munchen va fi pusă în discuție criza din Siria, situația din Ucraina, programul nuclear iranian și alte probleme ce țin de securitatea pe glob.

„De faptul cum vor decurge aceste întâlniri și dacă deciziile vor fi pozitive depinde evoluția situației în toate colțurile fierbinți ale planetei", a conchis Velizade.

În acest an Conferința de Securitate de la Munchen se desfășoară în intervalul 17 — 19 februarie. La for participă peste 500 de politicieni și experți de rang înalt din peste 40 de țări (reprezentanți ai NATO și UE, precum și ai unor state importante, inclusiv Rusia, China, Japonia, India ș. a.).

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0