Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine trebuie să pună mâna pe lopată și să curețe străzile orașului

© Sputnik / Alina DenisencoЗима
Зима - Sputnik Moldova
Abonare
Responsabilii de deszăpezirea orașului din cadrul Primăriei Capitalei le propun agenților economici și proprietarilor de imobile să curețe singuri zăpada care a mai rămas.

CHIȘINĂU, 17 feb — Sputnik. Deși vremea s-a încălzit ușor, iarna încă nu a plecat definitiv din Moldova iar grămezile de zăpada se întind în continuare de-a lungul trotuarelor și a carosabilului, creând dificultăți la deplasarea pietonilor. Problema dată a fost abordată de nenumărate ori atât de orășeni, cât și de către administrația locală, fără a fi însă soluționată.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
Cum arată 90 de milioane de lei "împrăștiate" pe străzile Chișinăului

Vineri, Direcția generală locativ-comunală și amenajare a primăriei Chișinău a publicat un apel în care roagă agenții economici și locuitorii capitalei să curețe zăpada.

„Solicităm agenților economici, organizațiilor, proprietarilor de imobile să asigure curățarea zăpezii și gheții de lângă pereții imobilelor, proprietate a acestora", scrie în comunicat.

Totodată, Direcția subliniază că „primăria a asigurat curățarea și împrăștierea materialului antiderapant cu ajutorul utilajelor pe trotuare".

„Rămâne implicarea tuturor celor menționați ca să asigurăm trotuare curate", conchide Direcția respectivă a primăriei.

De altfel, amestecul de mâzgă și zăpadă continuă să „înfrumusețeze" nu doar marginile trotuarelor, ci și multe stații de așteptare pentru transportul public din Capitală.

După cum se știe, în buget au fost prevăzută suma de 90 milioane de lei pentru curățarea drumurilor din Chișinău.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0