Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Felix Schulthess vine la Chișinău

© Photo : format-a3.ruФеликс Шультесс
Феликс Шультесс - Sputnik Moldova
Abonare
Pe data de 20 februarie, la Chișinău va veni Felix Schulthess - jurnalist, regizor și producător german, moderator TV și fondator al primului teatru gastronomic din Moscova, "Teatro del Gusto".

CHIȘINĂU, 17 feb — Sputnik. Schulthess a fost invitat de organizația Dialogum în cooperare cu Clubul mediatic internațional „Format-A3". Tema întâlnirii publice care se va avea loc la Chișinău este "Două culturi ale aceleiași Lumi".

Fiind neamț de origine și având o mentalitate occidentală, Felix Schulthess, cel care a realizat filme după operele lui Dostoievski și Cehov, locuiește la Moscova de mai bine de 20 de ani. Dar asta nu înseamnă că regizorul s-a stabilit definitiv în Rusia. Schulthess călătorește des în Germania, mai ales dacă apar proiecte și propuneri de colaborare interesante. Își duce și familia în Germania, pentru a le oferi copiilor săi posibilitatea da a învăța limba și a cunoaște cultura locală.

Обрядовый праздник Хололо. Dans naţional - Sputnik Moldova
Căutarea identităţii pierdute. Resurecţia tradiţiei

Felix Schulthess s-a născut în 1968, în orașul Worms din sudul Germaniei. Și-a petrecut copilăria și adolescența în Bavaria, dar soarta l-a legat de Rusia. În 1990, pe când avea 22 de ani, el a decis să se mute cu traiul în Rusia.

A absolvit facultatea de regie la VGIK, clasa maeștrilor S. Soloviov și V. Rubincik. În perioada 1990-1996, Felix Schulthess a fost producătorul unor emisiuni de știri, activând în mai multe "puncte fierbinți" (Georgia, Nagorno-Karabah, Bosnia și Herțegovina, Transnistria, Cecenia), de unde a transmis reportaje pentru companii de televiziune germane și a organizat expediții pentru echipe de filmare.

Ulterior, a montat spectacole, a fost regizor și producător de filme. Pasiunea pentru teatru și gastronomie au dat naștere unui nou concept și anume Teatrului gastronomic "Teatro de Gusto". În cadrul acestuia se desfășoară evenimente publice și private, masterclass-uri, "lupte" culinare.

Participanții la întâlnire vor avea oportunitatea să discute cu Felix Schulthess despre televiziunea modernă, despre tendințele în materie de show-uri TV, inclusiv a celor politice, despre activitatea sa în calitate de corespondent de război, dar și să afle cum să reușești "pur și simplu să trăiești" într-un ritm atât de alert.

Întâlnirea de la Chișinău va avea loc pe 20 februarie, la ora 18.00, în sala de conferințe a hotelului Jolly Alon.

Intrarea este liberă, cu înregistrare prealabilă la numărul de telefon 079538405 sau la adresa electronică: a3md@mail.ru, unde pot fi expediate și întrebări pentru invitat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0