Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon a spus în ce condiții poate fi soluționată problema transnistreană

© Photo : NATOIgor DODON
Igor DODON - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, problema transnistreană nu poate fi soluționată fără recunoașterea neutralității țării.

CHIȘINĂU, 17 feb — Sputnik. Într-un interviu acordat postului TV „Rossia-24", președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că reglementarea conflictului transnistrean este imposibilă fără o recunoașterea internațională a neutralității Republicii Moldova.

Президент Молдовы Игорь Додон на встрече с журналистами 24 января 2017 г. - Sputnik Moldova
Politică
Dodon îi va spune lui Stoltenberg că NATO nu are ce căuta în Moldova

„Am venit cu inițiativa și am făcut această propunere la NATO, să semnăm împreună o declarație concretă că NATO recunoaște neutralitatea țării. În decursul lunilor următoare, a anilor următori, recunoașterea internațională va fi unul dintre factorii și condițiile esențiale pentru soluționarea problemei transnistrene", a declarat Dodon.

Președintele Moldovei a subliniat că țara noastră trebuie „să-și consolideze acest statut, la fel cum, de exemplu, și-au consolidat-o austriecii. A fost recunoscut la nivel internațional că Austria este un stat neutru, la fel și Elveția".

Potrivit Constituției, Republica Moldova are statut de stat neutru, însă din 1994 țara noastră cooperează cu NATO în cadrul planului individual de parteneriat. În Moldova activează deja un centru de informare al Alianței Nord-Atlantice. Potrivit unor sondaje de opinie, majoritatea cetățenilor Republicii Moldova sunt împotriva aderării țării la NATO.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0