Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon îi va spune lui Stoltenberg că NATO nu are ce căuta în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон на встрече с журналистами 24 января 2017 г.
Президент Молдовы Игорь Додон на встрече с журналистами 24 января 2017 г. - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dododn, a spus în fața jurnaliștilor că întâlnirea sa cu secretarul general al NATO este deja stabilită și va avea loc în cadrul vizitei sale la Bruxelles.

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. În timpul vizitei la Bruxelles, șeful statului, Igor Dodon, le va reaminti reprezentnaților Alianței Nord-Atlantice că Republica Moldova este un stat neutru.

În perioada 6 — 7 februarie, președintele moldovean va întreprinde o vizită oficială la Bruxelles. Anterior a fost anunțat că că șeful statului intenționează să aibă o întrevedere cu secretarul general al NATO.

Dragoș Dumitriu - Sputnik Moldova
Ce greșeli ar trebui să evite Dodon când va merge la Bruxelles

„Este prevăzută o întâlnire și cu secretarul-general NATO, domnul Stoltenberg. Îi vom spune poziția oficială a președintelui Republicii Moldova. Noi credem că nu este bine să deschidem un centru NATO la Chișinău", a spus Dodon.

Anterior Igor Dodon declarase că în timpul vizitei sale la Bruxelles intenționează să-i propună conducerii NATO să recunoască statutul de neutralitate al țării. Dodon nu a exclus că ar putea pune problema închiderii biroului de legătură NATO de la Chișinău.

La rândul său, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a răspuns că nu este de acord cu poziția președintelui. Potrivit lui Candu, neutralitatea țării este stipulată în Constituție, iar biroul de legătură NATO este un oficiu tehnic de informare și relații cu cetățenii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0