Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul terminat sau cum a fost furată Capitala de 500 de terenuri

© Sputnik / Мирослав РотарьПоследствия дождя в Кишиневе
Последствия дождя в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria municipiului Chișinău a formulat acuzații grave la adresa Ministerului Economiei și Agenției Proprietății Publice, învinuind aceste instituții de faptul că ar fi implicate în lipsirea ilegală a orașului de 500 de terenuri.

CHIȘINĂU, 17 feb — Sputnik. Potrivit unui comunicat difuzat de administrația capitalei, terenurile de care a fost expropriat orașul făceau parte din fondul funciar municipal, ele fiind aferente unor obiective private.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
Cum arată 90 de milioane de lei "împrăștiate" pe străzile Chișinăului

De asemenea, este vorba de mai multe terenuri, proprietate privată, deetatizate anterior prin diferite decizii adoptate de Consiliului municipal.

În comunicat se mai spune că „terenurile publice de pe teritoriul municipiului Chișinău sunt proprietatea autorității publice locale și nicidecum a altei instituții, iar aceste fapt este prevăzut de Constituție, articolul 46, 109, 127, precum și de Codul Funciar în articolul 42".

Alte legi reglementează de asemenea acest aspect în favoarea primăriei Chișinău, mai susțin reprezentanții acesteia.

„Agenția Proprietății Publice a depus în instanța de judecată cereri de anulare a drepturilor anterior înregistrate în Registrul bunurilor imobile, inclusiv drepturi de proprietate a municipalității și proprietate privată a persoanelor fizice și juridice", precizează administrația capitalei în comunicatul difuzat.

Administrația capitalei se plânge că a sesizat mai multe organe și instituții importante ale statului, care însă nu au reacționat deocamdată în nici un fel la acest caz grav.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0