Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vicepreşedintele SUA: viaţa învinge în America

© Photo: Twitter / Mike PenceVicepreședintele SUA, Mike Pence, ține un discut la Marșul Pentru Viață din 27 ianuarie 2017 de la Washington
Vicepreședintele SUA, Mike Pence, ține un discut la Marșul Pentru Viață din 27 ianuarie 2017 de la Washington - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Vicepreşedintele Statelor Unite Mike Pence a susţinut un discurs la Marşul pentru viaţă desfăşurat în America, transmiţând şi mesajul din partea preşedintelui american

CHIȘINĂU, 29 ian — Sputnik. Mike Pence şi-a început discursul spunând că se simte profund onorat sa fie primul vicepreşedinte al Statelor Unite care are privilegiul de a participa „la acest eveniment istoric".

​El a amintit că în urmă cu 240 de ani, fondatorii Statelor Unite au declarat că toţi suntem înzestrați de Creatorul nostru cu anumite drepturi inalienabile, iar printre acestea sunt dreptul la viaţă, la libertate și la căutarea fericirii, transmite Sputniknews.ro.

„În urmă cu 44 de ani, Curtea Supremă s-a îndepărtat de primul dintre aceste idealuri nemuritoare. Dar, astăzi, datorită vouă şi a multelor mii de oameni care sunt alături de noi la astfel de marșuri care se desfăşoară în toată ţara, viața învinge din nou în America!", a afirmat Mike Pence.

Церемония инаугурации избранного президента США Дональда Трампа - Sputnik Moldova
Donald Trump îi sprijină pe participanții la „Marșul pentru viață”

Pence a spus că, încă din prima sa zi ca preşedinte, Donald Trump şi-a îndeplinit promisiunile făcute către poporul american. Luni, preşedintele Trump a reinstituit legislaţia cunoscută sub numele de „Mexico City Policy", prin care a sistat finanţarea de către guvernul SUA a organizațiilor din străinătate care promovează sau efectuează avorturi. Prin urmare, nu va mai fi finanţat lanţul de clinici de avort „Planned Parenthood".

Administrația Trump va lucra împreună cu Congresul pentru a pune capăt finanțării din partea contribuabililor a avorturilor și a furnizorilor de servicii de avort, iar aceste resurse vor fi canalizate către serviciile de asistență medicală pentru femeile din întreaga Americă, a declarat Pence.

El a anunţat că săptămâna viitoare, președintele Donald Trump va nominaliza la Curtea Supremă de Justitie pe cineva care să susţină apărarea „libertăților date de Dumnezeu şi care sunt înscrise în Constituția noastră".

Mike Pence şi-a reafirmat concepţia sa că o societate poate fi judecată după modul în care se îngrijeşte de cele mai vulnerabile persoane, persoanele în vârstă, infirmii, persoanele cu dizabilităţi și copiii nenăscuţi.

„Viața învinge prin generozitatea a milioane de familii adoptive care îşi deschid inimile și casele pentru a-i primi pe copiii aflaţi în nevoie. Viața învinge prin compasiunea ingrijitorilor şi a voluntarilor de la centrele unde sunt sprijinite femeile în criză de sarcină și a organizațiilor religioase care oferă ajutor femeilor din întreaga țară", a mai spus Mike Pence.

​Vicepreşedintele SUA a amintit de cuvintele înscrise pe monumentul dedicat celui de-al treilea preşedinte al Statelor Unite, Thomas Jefferson, care „ne-a îndemnat, cu atât de mult timp în urmă, să ne amintim că Dumnezeu ne-a dat viața și ne-a dat libertate".

Дональд Трамп, Меланья Трамп и их сын Бэррон, 16 января 2007 года - Sputnik Moldova
Decizia lui Trump, care va isteriza adepții pro avort

„Vă asigurăm că, împreună cu voi, nu ne vom lăsa până când nu vom restaura o cultură a vieții în America pentru noi și pentru urmașii noștri. Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze! Și Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite ale Americii!", şi-a încheiat Mike Pence discursul.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Fluxul de știri
0