Donald Trump îi sprijină pe participanții la „Marșul pentru viață”

© REUTERS / Carlos BarriaЦеремония инаугурации избранного президента США Дональда Трампа
Церемония инаугурации избранного президента США Дональда Трампа - Sputnik Moldova
Abonare
Peste jumătate de milion de americani au participat vineri, la Washington, la anualul „Marș pentru viață”, care a avut loc între Casa Albă și Curtea Supremă

CHIȘINĂU, 28 ian — Sputnik. Presa scrie că miile de americani care susțin politica pro viață au ieșit vineri în stradă fiind încurajați și de președintele Statelor Unite ale Americii, care, câteva zile mai înainte, a decis blocarea finanțării ONG-urilor internaționale care se ocupă de avorturi. Mai mult, președintele americani i-a susținut deschis pe participanții la această manifestație. El a scris pe Twitter: „Marșul pentru viață este atât de important! Pentru voi toți cei care mărșăluiți, să știți că aveți sprijinul meu".

Donald Trump (File) - Sputnik Moldova
Donald Trump aplică lovitura: ONG-urile pro avort rămân fără finanțare

În acest an, Marșul pentru viață cade în ziua aniversării sentinței „Roe vs Wade", sentință prin care, în 1973, Curtea Supremă a SUA a legalizat întreruperile de sarcină în Statele Unite.

Prin acest demers, Donald Trump nu a făcut numai să se plieze pe dorința celor 60% dintre americani, care conform unui recent sondaj de opinie realizat de Maristaal Pool, se opun ca business-ul cu avorturi să fie finanțat din taxele pe care ei le plătesc, ci a dat și o lovitură celor de la Planned Parenthood și lobbyștilor pro avort care l-au demonizat pe președintele american în campania de anul trecut.

валюта - Sputnik Moldova
Societate
Un ONG din Moldova, panicat de decizia lui Donald Trump

Potrivit activenews.ro, printre cei care și-au anunțat prezența la „Marșul pentru viață" se numără vicepreședintele SUA, Mike Pence, unul dintre consilerii lui Trump, Kellyanne Conway, și cardinalul de New York, Timothy Dolan.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Fluxul de știri
0