Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un ONG din Moldova, panicat de decizia lui Donald Trump

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaвалюта
валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Un ONG din Republica Moldova este panicat de decizia luată de președintele american privind stoparea finanțării programelor care promovează avortul.

CHIȘINĂU, 24 ian — Sputnik. Un ONG din Republica Moldova este revoltat de decizia președintelui american Donald Trump de a sista finanțarea pentru ONG-uri care promovează avortul. Este vorba de Institutul de Sănătate și Asistență Medico-Socială (ISAMS) condus de Andrei Mecineanu, care este directorul Platformei E-Sănătate.MD.

Donald Trump (File) - Sputnik Moldova
Donald Trump aplică lovitura: ONG-urile pro avort rămân fără finanțare

Potrivit organizației, ordinul semnat de Trump, și care urmează să fie pus în aplicare, ar putea avea consecințe grave, mai ales pentru ”femeile din țările aflate în curs de dezvoltare sau din zonele de conflict, care deseori se expun riscului și recurg la metode periculoase de întrerupere a sarcinii, deoarece nu au acces la metode de avort sigure”.

Acest subiect este intens discutat și pe rețelele de socializare. Unii utilizatori consideră că, de fapt, ONG-urile care au promovat politici pro avort sunt revoltate pentru că ar putea rămâne fără finanțare.

"Iată și știrea zilei furnizată de un ONG pro-avort de la noi. Sunt în agonie cei ce promovează moartea copiilor nenăscuți", scrie Vitalie Marian pe pagina sa de Facebook.

  

Potrivit aceleiași surse, ”SUA cheltuie, anual, aproximativ 600 de milioane dolari pentru programele de planificare a familiei și sănătatea reproducerii, facilitând accesul la servicii și produse de contracepție pentru 27 milioane de femei și cupluri din întreaga lume”.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat, luni, un Memorandum prin care a stopat orice finanțare din banii statului american pentru organizațiile și programele care promovează avortul și sterilizarea forțată, anunțul fiind publicat pe pagina oficială a Casei Albe.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0