Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sataniștii au căutat din nou pokemoni și draci în Catedrala Mitropolitană

© Facebook / Vitalie LisnicVitalie Lisnic
Vitalie Lisnic - Sputnik Moldova
Abonare
Deși au fost amendați și au pierdut procesul în recurs, sataniștii și ateii de la Chișinău “au căutat din nou pokemoni și draci” în Catedrala Mitropolitană “Nașterea Domnului” din Capitala Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 28 ian — Sputnik. Satanistul Vitalie Lisnic și ateul Oleg Brega au pătruns în Catedrala Mitropolitană "Nașterea Domnului" din Capitala ca să caute pokemoni și draci, așa cum afirmă chiar ei în filmulețul pe care l-au făcut cu această ocazie și pe care l-au afișat pe internet.

Iulian Rață - Sputnik Moldova
Podcasturi
Sataniștii au vânat pokemoni în Catedrala Nașterea Domnului din Chișinău

"Am venit să inspectăm monumentul de arhitectură care prestează și servicii comerciale. Câte milioane s-au băgat din banii publici aici? N-ai spune că trăiesc modest și au grija spiritului. Au băgat atâta aur aici, te orbește", spune Ole Brega cu dispreț la adresa credincioșilor ortodocși și a preoților din această parohie.

Ca mai jos, tot în acel filmuleț video, el să adauge: "N-am văzut nici pokemoni, nici draci. Am văzut un monument compromis. Au băgat o grămadă de aur, nu a mai rămas nimic din ceea ce s-a făcut cu aproape două secole în urmă".

Această înregistrare video batjocoritoare la adresa creștinilor ortodocși, care constituie o majoritate absolută în Republica Moldova, a fost realizată chiar a doua zi după ce o instanță din sectorul Buiucani al Capitalei a menținut în vigoare decizia altei instanțe care l-a amendat pe Vitalie Lisnic, care, în data de 10 septembrie 2016, împreună cu un minor Alexandru Munteanu, a căutat pochemoni în Catedrala Mitropolitană și i-a insultat pe credincioșii de acolo.

Patriarhia Română - Sputnik Moldova
Un oficial BOR către căutătorii de pokemoni: „Vânați virtuți, nu virtualități"

Incidentul a fost semnalat la poliție de expertul în energetică Sergiu Ungureanu și de cei câțiva credincioși care se aflau în lăcașul de cult. Polițiștii au întocmit un proces verbal, în baza Aliniatul 5 al Articolului 54 (Încălcarea Legislației cu privire la Cultele Religioase) al Codului Contravențional al Republicii Moldova care prevede: "Ofensa adusă sentimentelor religioase ale persoanelor fizice, profanarea obiectelor venerate de acestea, a localurilor, monumentelor, a simbolicii lor conceptuale se sancționează cu amendă de la 20 la 30 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore".

Poliția i-a aplicat și o amendă satanistului Vitalie Lisnic, care însă a contestat-o în instanță. Din septembrie 2016 până în ianuarie 2017, au urmat cinci procese în instanță, perioadă în care Lisnic și alți ortaci de-ai lui și-au permis să-i insulte și chiar să-i amenințe pe creștinii ortodocși cu care se judecau.

Și culmea, după ce în data 20 ianuarie instanța a menținut sancțiunea aplicată de organul constatator pentru că pe 10 septembrie 2016 sataniștii au căutat pokemoni în Catedrala Metropolitană, a doua zi, în data de 21 ianuarie acești merg din la Catedrală pentru a căuta "pokemoni și draci", sfidând atât norma legală, cât și majoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova care este de confesie creștin-ortodoxă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Fluxul de știri
0