Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sataniștii au vânat pokemoni în Catedrala Nașterea Domnului din Chișinău

© Sputnik / Мирослав РотарьIulian Rață
Iulian Rață - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Gestul celor câțiva indivizi care se declară sataniști și care au intrat recent în Catedrala Nașterea Domnului din centrul Capitalei ca să caute pokemoni constituie o încercare de a batjocori valorile creștinilor ortodocși și spațiile lor sacre. Este opinia preotului Iulian Rață, parohul Bisericii ”Sfânta Treime” din satul Lucașeuca, Orhei.
Sataniștii au vânat pokemoni în Catedrala Nașterea Domnului din Chișinău

Preotului Iulian Rață a declarat că aceste acțiuni constituie o încercare de a batjocori lăcașul de cult.

„Noi nu suntem primii. Astfel de încercări au avut loc nu doar în Republica Moldova. Să ne aducem aminte de Catedrala Notre Dame din Paris, unde unii au încercat să defileze în pielea goală; de Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, unde au intrat și au încercat să profaneze un spațiu sacru pentru creștini. Sau răstignirile din Kiev doborâte cu drujba de activistele de la Femen", a spus părintele Iulian Rață.

Potrivit parohului Bisericii "Sfânta Treime" din satul Lucașeuca, Orhei, jocul cu vânatul pokemonilor, care a isterizat atâta lume, are menirea de a-i obișnui pe oameni cu dracii.

„Acești pokemoni sunt niște monștri de buzunar. Acest joc este o încercare de-ai obișnui pe oameni cu dracii. Este o încercare de-ai convinge pe oameni că drăcușorii sunt, de fapt, foarte blânzi, sunt foarte frumoși, sunt foarte plăcuți. Da, ei sunt monștri, dar sunt monștri deloc periculoși, ca oamenii să interacționeze cât mai mult cu aceste ființe virtuale și, în definitiv, să ne deprindă cu dracii, să ne facă și pe noi un fel de sataniști", a spus preotul.

Părintele Iulian Rață îi îndeamnă pe creștini să se ferească de aceste jocuri care sunt o pierdere de timp. "Dacă Sfânta Scriptură ne spune că niciun fir de păr nu vă cădea de pe capul nostru fără știrea lui Dumnezeu, atunci cum vom da seama pentru timpul pierdut în jocuri, în distracții care nu ne aduc niciun folos și nu au niciun rost", a menționat el.

Autor: Sergiu Praporșcic 

Fluxul de știri
0