Un oficial BOR către căutătorii de pokemoni: „Vânați virtuți, nu virtualități"

© Photo : basilica.roPatriarhia Română
Patriarhia Română - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Vânătorii de pokemoni au dat năvală noaptea în curtea Catedralei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Constanţa, întrucât, după cum susțin aceștia, locul era plin de pokemoni. Însă un preot al Catedralei a chemat Poliția, care i-a alungat.

BUCUREŞTI, 27 iulie — Sputnik. Ceea ce i-a atras pe tineri în curtea Catedralei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Constanţa a fost faptul că jocul le indica existența în acest loc a unui număr mare de pokemoni, potrivit Adevărul.

Copil din Siria, ținând în mână o imagine cu un pokemon, roagă ca oamenii să-l salveze de pericolele reale - Sputnik Moldova
Societate
Zguduitor: copii sirieni ținând în mână poze cu pokemoni, roagă să fie salvați

Tinerii au depistat în curtea Catedralei existența a două pokestop-uri — magazine de unde se poate procura muniție pentru prinderea pokemonilor — și a unor locuri unde poate fi activată o funcție prin care sunt ademeniți pokemonii.

Însă un preot al Bisericii a sunat, în noaptea respectivă, la Poliție, iar tinerii au fost alungați.

Purtatorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, îi îndeamnă pe tineri să aibă mai mult discernământ și să nu confunde lumea reală cu cea virtuală, fiindcă acest lucru ar provoca multe probleme sociale.

„În lumea virtuală, omul este liber absolut, poate să facă orice, să creadă orice, pericolul este că virtualul îi conservă omului puterea de zeu. Acolo omul poate să zboare, să vâneze, să ucidă, e împărat, zmeu etc. În lumea reală nu va fi asta, iar discernământul este subţiat foarte puternic de acest joc, ceea ce creează multiple probleme în societate", avertizează preotul Eugen Tănăsescu.

Părintele a mai spus că incidentul nu a fost unul grav, dar că Poliția a fost chemată pentru că tinerii vociferau și erau iritați ca și cum „era dreptul lor de a fi acolo". Însă Biserica, deși este de utilitate publică, este un spațiu care trebuie respectat și nimeni nu trebuie să deranjeze slujbele. Părintele a mai spus că tinerii sunt oricând bineveniți la Biserică, atâta vreme cât vin acolo să caute „cuvântul lui Dumnezeu", nu pokemoni.

Fluxul de știri
0