Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon i-a explicat lui Tapiola care sunt deficiențele Acordul de Asociere

© Facebook / Igor DodonIgor Dodon a avut o întîlnire cu ambasadorii statelor membre a Uniunii Europene, acreditați în Republica Moldova
Igor Dodon a avut o întîlnire cu ambasadorii statelor membre a Uniunii Europene, acreditați în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit cu ambasadorii statelor Uniunii Europene, între care și șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, cu care a discutat soarta Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană

CHIȘINĂU, 28 ian — Sputnik. Șeful statului a anunțat pe pagina sa de facebook că vineri a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, între care și șeful Delegației de la Chișinău a comunității europene. Dodon spune că, în cadrul discuției, le-a arătat ambasadorilor care sunt deficiențele Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Президент Молдавии И. Додон дал интервью гендиректору МИА Россия сегодня Д. Киселеву - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: nu sunt împotriva UE, dar să nu ni se impună ceea ce nu ne convine

"În cadrul dialogului am făcut un schimb de opinii în legătură cu procesele care au loc în politica internă a statului, implementarea Acordului de Asociere cu UE și deficiențele acestuia. Totodată, a fost pus în discuție și subiectul vizitei oficiale la Bruxelles, planificate în perioada 6-7 februarie curent", scrie președintele moldovean.

El a mai anunțat că astfel de întâlniri vor avea un caracter permanent, o dată de lună, "cu scopul menținerii și dezvoltării relațiilor diplomatice și de cooperare constructivă existente între țările noastre".

Встреча президента РФ В. Путина с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Politică
Când, după Dodon, Moldova va adera la Uniunea Europeană

În textul de limba rusă postat pe facebook, Igor Dodon menționează că el nu-și schimbă poziția în funcție de interlocutor sau de locul în care are loc discuția. Președintele precizează că pentru el sunt importante sfaturile pe care i le dau prietenii și partenerii, dar el totuși va acționa pornind de la interesele naționale ale țării. Tot acolo el precizează că, în cadrul vizitei sale la Bruxelles, își va spune opinia în mod clar și răspicat privind Acordul de Asociere și le va vorbi oficialilor de acolo și despre speranțele înșelate ale cetățenilor moldoveni ce țin de acest document.

Dodon a mai spus că în timpul apropiat va avea o întrevedere cu ambasadorii țărilor post-sovietice acreditați la Chișinău.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Fluxul de știri
0