Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dodon vrea să interzică ”traseismul politic” în Parlament

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
În interviul acordat directorului general al AIP „Rossia Segodnea”, Dmitri Kiselev, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că va venu cu o inițiativă legislativă prin care să li se interzică deputaților să ”migreze” de la un partid la altul.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, intenționează să înainteze o inițiativă legislativă prin care ar fi interzis ”traseismul politic” în Parlament. Șeful statului a declarat despre asta miercuri, în cadrul interviului la postul de radio Sputnik.

„Deputații trebuie să fie controlați mai strict și să fie legați de partidul din care au făcut parte. Ar trbui să li se interzică deputaților, la nivel legislativ, să treacă dintr-o fracțiune în alta. Anul acesta voi veni cu o inițiativă în acest sens", a declarat Dodon în discuția cu Kiselev.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Șeful statului este gata să dizolve Parlamentul

Totodată, președintele a menționat că va purta un dialog permanent cu cetățenii țării.

„Vom urma cu strictețe poziția noastră. De aceea intenționez ca, începând cu săptămâna viitoare, să revin în sate și să comunic cu oamenii. Le voi explica ce am făcut, ce nu am făcut și din ce cauză", a subliniat Dodon.

Liderul moldovean se află întro vizită oficială în Rusia, prima sa vizită întreprinsă în afara țării de la învestirea în funcție. Marți, acesta a avut o întrevedere cu președintele FR, Vladimir Putin.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0