Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șeful statului este gata să dizolve Parlamentul

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit lui Igor Dodon, alegerile parlamentare sunt programate pentru anul viitor, dar alegerile anticipate ar putea avea loc deja anul acesta: va utiliza orice posibilitate legală pentru asta.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Președintele Igor Dodon consideră că Moldova va avea de câștigat mai mult de pe urma proiectelor integraționiste cu partenerii noștri tradiționali, cum ar fi CSI.

”Doar majoritatea parlamentară poate abroga Acordului de asociere cu UE. La moment, această majoritate pledează deschis pentru cooperarea cu Uniunea Europeană. Această chestiune nu va putea fi soluționată înainte de alegerile parlamentare, însă vom întreprinde deja anumiți pași. Am putea avea alegeri anticipate în acest an. În cazul în care vor exista posibilități de dizolvare Parlamentul, care nu vor contraveni normei constituționale, voi face acest lucru. Dacă nu vom avea anticipate, alegerile parlamentare vor avea loc în 2018, a menționat Dodon într-un interviu acordat în exclusivitate directorului AIP "Rossiya Segodnya", Dmitri Kiselev.

Президент Молдавии И. Додон дал интервью гендиректору МИА Россия сегодня Д. Киселеву - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: nu sunt împotriva UE, dar să nu ni se impună ceea ce nu ne convine

Președintele Republicii Moldova se află în Federația Rusă în cadrul primei sale vizite oficiale după învestirea în funcție. Marți, acesta a avut o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin.

În cadrul discuțiilor, cei doi șefi de stat și-au exprimat speranța că această vizită va pune începutul unor noi relații de cooperare dintre Republica Moldova și Federația Rusă, care s-au deteriorat în ultima perioadă, în contextul acordurilor semnate de țara noastră cu Uniunea Europeană. O atenție sporită a fost acordată cooperării regionale. Liderul rus a salutat intenția partenerilor moldoveni de a da un nou impuls acestor relații și a subliniat că în anul 2017 Rusia și Moldova marchează 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice. El a menționat că, în cadrul negocierilor,  a fost acordată atenție sporită dezvoltării comerțului reciproc.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0