Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dodon: Avem nevoie de un parteneriat strategic cu Rusia

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция президента Республики Молдова И.Додона
Пресс-конференция президента Республики Молдова И.Додона - Sputnik Moldova
Abonare
Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul unui interviu excluziv acordat Directorului general al AIP "Rossiya Segodnya", Dmitri Kiselev.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat miercuri la radio Sputnik că parteneriatul strategic cu Rusia trebuie să devină unul prioritar.
Acesta a constatat că în ultimii șapte ani politica externă a Moldovei a fost axată în mod asimetric pe integrarea europeană, fiind orientată spre Europei și Occidentului. A fost vehiculat insistent mesajul antirusesc.

"Noi ne-am pronunțat întotdeauna împotriva unei astfel de politici. Am declarat în permanență că parteneriatul strategic cu Rusia trebuie să fie prioritar", a declarat Igor Dodon în cadrul interviului excluziv acordat Directorului general al AIP "Rossiya Segodnya", Dmitri Kiselev.

Igor Dodon la Moscova - Sputnik Moldova
Declarație fără precedent făcută de Igor Dodon la Moscova

Această vizită transmite un semnal important. Atunci când au votat președintele, cetățenii moldoveni nu și-au dat votul pentru o persoană concretă, ci pentru programul promovat de respectivul candidat, a declarat Dodon.

Prioritățile noastre sunt parteneriatul cu Rusia, statalitatea, neutralitatea, reglementarea transnistreană, păstrarea valorilor creștine.

"Unii au fost extrem de nemulțumiți de faptul că am întreprins prima vizită oficială în Rusia. A fost încălcată astfel tradiția de a merge într-o primă vizită la Bruxelles", a mai menționat Dodon.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0