Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație fără precedent făcută de Igor Dodon la Moscova

© Facebook / Igor DodonIgor Dodon la Moscova
Igor Dodon la Moscova - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru prima dată în cei 25 de ani de independență un președinte de țară a făcut o asemenea declarație chiar în inima Rusiei, la Moscova.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Moscova cu ocazia vizitei sale oficiale în Federația Rusă, că țara noastră nu va putea supraviețui fără Ortodoxie.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a FR, Valentina Matvienko - Sputnik Moldova
Rusia
Igor Dodon la Moscova: Vrem renegocierea acordurilor cu Uniunea Europeană

”Una din prioritățile despre care am vorbit și în campania electorală, este păstrarea credinței noastre ortodoxe. Ortodoxia stă la temelia statalității noastre. Fără Ortodoxie, Moldova nu va putea supraviețui”, a declarat Dodon.

Președintele Republicii Moldova a făcut această declarație într-o conferință de presă, după ce a avut o discuție telefonică cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Preafericitul Kiril. Potrivit președintelui, el l-a invitat pe Patriarhul Kiril să vină în țara noastră, iar acesta a acceptat invitația și a confirmat că este gata să viziteze Republica Moldova chiar în acest an.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se va afla în Rusia până în data de 18 ianuarie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0