Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: nu putem limita libertatea telespectatorilor, să indicăm ce să privească

© Fotolia / Karelin Dmitriy Телевидение
Телевидение - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea cetățenilor moldoveni consideră că Rusia este o țară prietenă, a opinat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. În cadrul unui interviu  acordat în exclusivitate directorului AIP "Rossiya Segodnya", Dmitri Kiselev s-a referit și la munca jurnaliștilor.

Пресс-конференция президента Республики Молдова И.Додона - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Avem nevoie de un parteneriat strategic cu Rusia

”Tot ceea ce au făcut autoritățile moldovenești până acum, nu corespunde cu ceea ce cred cetățenii Republicii Moldova. Sper că cetățenii Rusiei înțeleg acest lucru. În ceea ce ține de anumite acțiuni ostile, m-am opus închiderii postului de televiziune "Rusia 24". Sper că în viitorul apropiat vom soluționa această chestiune. Voi veni cu o inițiativă în acest sens, voi prezenta un proiect de lege elaborat de aparatul Președintelui. Nu putem limita drepturile telespectatorilor, nu le putem indica ce să privească. Dacă vrea să privească CNN, să privească! Vrea sa urmărească ”Rusia 24" — să urmărească acest canal”, a declarat Dodon.

”Una dintre problemele importante ține de activității jurnaliștilor ruși. Săptămâna trecută, am cerut autorităților competente de la noi lista tuturor cetățenilor ruși care au interdicție de a intra în țară. Este vorba de aproximativ 150 de persoane. Am solicitat date despre fiecare caz în parte și vom încerca să soluționăm problema. Cred că în cele mai multe cazuri interdicțiile vor fi anulate", a subliniat Dodon.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0