Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dodon vrea referendum și dizolvarea Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat într-un interviu acordat directorului general al Agenției Internațională de Presă „Rossia Segodnea”, Dmitri Kiselev, că intenționează să desfășoare un referendum în vederea extinderii prerogativelor șefului statului.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Președintele moldovean, Igor Dodon, a afirmat în cadrul discuției cu directorul AIP „Rossia Segodnea", Dmitri Kiselev, că va încerca chiar anul acesta să organizeze referendumul cu privire la extinderea prerogativelor șefului statului.

Dodon a precizat că, în special, dorește ca președintelui să i se acorde dreptul de a dizolva Parlamentul.

„Dacă în acest an voi avea ocazie să dizolv Parlamentul respectând normele constituționale, atunci eu voi face acest lucru. Voi folosi orice posibilitate pentru a realiza acest scop", a spus Dodon.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Dodon vrea să interzică ”traseismul politic” în Parlament

El a mai precizat că, dacă actualul Guvern nu va susține inițiativa sa, atunci el și echipa sa "nu vor avea o altă soluție decât să organizeze un referendum național pentru a amenda Constituția și pentru a oferi mai multe împuterniciri președintelui, ca acesta să poată dizolva Parlamentul în vederea declanșării alegerilor parlamentare anticipate".

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, efectuează o vizită oficială în Federația Rusă, aceasta fiind prima vizită întreprinsă în afara țării de la învestirea sa în acest post. Marți Dodon a avut o întrevedere cu președintele rus, Vladimir Putin.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0