Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Igor Dodon la Moscova: Vrem renegocierea acordurilor cu Uniunea Europeană

© Facebook / Zinaida GreceanîiPreşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a FR, Valentina Matvienko
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a FR, Valentina Matvienko - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a făcut un șir de declarații în cadrul vizitei sale la Moscova.

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Un șir de acorduri semnate de Republica Moldova cu Uniunea Europeană au fost semnate pripit. Este declarația făcută de președintele țării, Igor Dodon.

"Noi înțelegem care sunt realitățile geopolitice din prezent, înțelegem că sunt în vigoare anumite acorduri pe care Moldova le-a semnat cu Uniunea Europeană. Noi considerăm că acestea au fost semnate pripit în 2014 și pledăm pentru niște acorduri noi", a declarat Igor Dodon la întrevederea cu președintele Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, care este citată de RIA Novosti.

Двенадцатая ежегодная большая пресс-конференция президента РФ Владимира Путина - Sputnik Moldova
Rusia
Întrevederea Putin - Dodon: ce probleme vor fi abordate

În iunie 2014, Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană și cel cu privire la Comerțul Liber și Aprofundat. După ratificarea acestor acorduri de către Parlamentul Republicii Moldova, relațiile dintre Chișinău și Moscova s-au înrăutățit. În baza acordurilor menționate mai sus, Moldova și-a deschis total piața pentru mărfurile europene. Moldova, având temerea că prin Moldova vor fi efectuate operațiuni de reexporturi ale mărfurilor europene în Federația Rusă, a interzis pe o anumită perioadă importul unor produse din Republica Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0