Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Conducerea CNA, chemată vineri în Parlament

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea Centrului Național Anticorupție, Ministerului Educației și a Primăriei municipiului Chișinău sunt obligate să vină vineri în Parlamentul Moldovei.

CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Comisia specială pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ va organiza vineri, 20 ianuarie, audieri ale conducerii Centrului Național Anticorupție, Ministerului Educației și a Primăriei municipiului Chișinău, precum și reprezentanții Direcției agricultură și alimentație și Direcției generale educație, tineret și sport a capitalei.

Михай Гимпу, ЛП - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fruntașii PL au dirijat schema produselor alterate pentru copiii din Chișinău

Comisia a fost creată în baza unei Hotărâri de Parlament după ce mai mulți funcționari publici au fost acuzați de procurorii anticorupție de trucarea procesului de achiziție a produselor alimentare în școlile și grădinițele din Capitală, proces soldat și cu livrarea produselor alterate în aceste instituții.

După CNA, a Ministerului Educației și Primăriei Chișinău, în comisie vor prezenta informații conducerea Ministerului Sănătății, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Achiziții Publice, Centrului Național de Sănătate Publică și a Congresului Autorităților Publice Locale.

Comisia își propune să evalueze situația în ansamblu privind alimentația copiilor din instituțiile de învățământ preșcolar, primar și secundar și să vină cu propuneri legislative ce ar îmbunătăți procesul de selectare a agenților economici care aprovizionează aceste instituții cu produse alimentare, etapele și modul de organizare a licitațiilor.

Comisia specială pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ va prezenta Parlamentului raportul de activitate și propunerile legislative în termen de 90 de zile.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0