Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce ambasadorul Moldovei în SUA nu va participa la inaugurarea lui Trump

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
La eveniment vor fi prezenți tot președinții americani în viață, doar ambasadorul Republicii Moldova va absenta.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. La inaugurarea celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, care va avea loc în data de 20 ianuarie, în scuarul Congresului de la Washington, sunt așteptați peste patru milioane de oaspeți, dar printre aceștia nu va fi și ambasadorul Republicii Moldova în America.

Un panou care prezintă imagini cu presedintele ales  Donald Trump și președintele rus, Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Donald Trump, gata să se întâlnească cu Putin

Potrivit protocoalelor oficiale ale Statelor Unite ale Americii, la evenimentele de inaugurare a președintelui american nu este invitat nici un diplomat în afară de șefii misiunilor diplomatice. Dar, ghinion, exact acum funcția de ambasador al Republicii Moldova în SUA este vacantă.

În această situație, Ministerul de Externe și Integrării Europene i-a anunțat pe jurnaliștii de la Chișinău că, în lipsa ambasadorului, țara noastră va fi reprezentată de către consilierul Ambasadei Republicii Moldova în SUA, însărcinatul cu Afaceri, Tatiana Solomon.

Anthony Luzzatto Gardner - Sputnik Moldova
Politică
Declarație șocantă a ambasadorului american la UE despre Donald Trump

Conform presei americane, au confirmat că vor fi prezenți la depunerea jurământului aproape toți președinții americani în viață: Jimmy Carter, Bill Clinton și soția sa, Hillary, fosta contracandidată a lui Trump, precum și George W. Bush, însoțit de soția sa, Laura. În schimb, George H.W. Bush, cel de-al 41-lea președinte american, în vârstă de 92 de ani, nu va putea fi prezent, din cauza unor probleme de sănătate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0