Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație șocantă a ambasadorului american la UE despre Donald Trump

© Facebook / The European Synagogue Ohel EliezerAnthony Luzzatto Gardner
Anthony Luzzatto Gardner - Sputnik Moldova
Abonare
The Telegraph publică o declarație șocantă a reprezentantului diplomatic al SUA la Bruxelles, care urmează să-și depună mandatul după inaugurarea noului președinte american.

CHIȘINĂU, 15 ian — Sputnik. Ambasadorul SUA în UE, Anthony Luzzatto Gardner, consideră că președintele ales al SUA, Donald Trump, susține destrămarea Uniunii Europene în contextul ieșirii Marii Britanii din comunitatea europeană, anunță The Telegraph.

"În esență, a fost pusă întrebarea: care va fi următorul stat care va ieși (din UE n. r.)? Acest lucru sugerează că regiunea se destramă", a declarat diplomatul, descriind contactele echipei de tranziție a lui Trump cu funcționarii europeni.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Trump șochează: Statul Islamic a fost creat de actuala administrație a SUA

În opinia lui Gardner, care urmează să-și depună mandatul după inaugurarea noului președinte american, „ar fi o prostie absolută" să se creadă că prin susținerea divizării Europei, SUA își va putea apăra interesele.

În timpul campaniei preelectorale Trump a salutat rezultatele referendumului pentru ieșirea Regatului Unit din UE, declarând că prin opțiunea în favoarea părăsirii Uniunii Europene, „britanicii și-au restabilit controlul asupra țării".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0