Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: vizita lui Dodon va da un impuls dezvoltării relațiilor cu Moldova

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaВстреча президента РФ В. Путина с президентом Молдовы И. Додоном
Встреча президента РФ В. Путина с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat în cadrul întâlnirii cu șeful statului Republica Moldova, Igor Dodon, că relațiile dintre cele două țări, în ultima timp, nu au traversat cea mai bună perioadă, transmite ru.sputnik.md. În opinia președintelui rus, vizita lui Dodon la Moscova va fi un impuls în dezvoltarea relațiilor dintre cele două state.

"Sunt foarte bucuros să vă salut la aici, la Moscova. Moldova este un partener important din regiune. Din păcate, noi ambii știm că relațiile dintre țările noastre, în ultima timp, nu au traversat cea mai bună perioadă. Acest lucru îl confirmă și scăderea volumelor schimburilor comerciale. În ultimii ani, acestea au scăzut de două ori", a declarat Putin.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a FR, Valentina Matvienko - Sputnik Moldova
Rusia
Igor Dodon la Moscova: Vrem renegocierea acordurilor cu Uniunea Europeană

"Dar eu sper mult că această primă vizită efectuată în Rusia, care este și prima vizită efectuată în calitatea Dvs. de președinte, va fi un impuls bun în dezvoltarea relațiilor noastre interstatale în toate direcțiile. Și bineînțeles, eu și toți colegii mei, noi toți vă felicităm, încă odată, că ați fost ales șef al statului și ați intrat în exercițiul funcției", a mai menționat președintele Federației Ruse.

La rândul său, Igor Dodon a declarat că speră că cele două țări vor reuși să instituie o relație de cooperare strategică. "Noi sperăm foarte mult, poporul Republicii Moldova speră foarte mult că din 2017 va demara o nouă etapă și vom reuși să restabilim relația e parteneriat strategic în mai multe direcții", a spus el.

Igor Dodon la Moscova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dodon pledează pentru un dialog constructiv și pragmatic cu Rusia

"Aceasta este prima mea vizită oficială din momentul alegerii în funcția e președinte… Iată de ce cea mai mare parte a cetățenilor, toată Moldova urmăresc cu atenție această vizită, nutrind o mare speranță că problemele care s-au acumulat între-timp vor fi soluționate", a conchis Dodon.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0