Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prima altercație dintre președintele Igor Dodon și premierul Pavel Filip

© Sputnik / Miroslav RotariПремьер-министр Республики Молдова Павел Филип
Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a primit astăzi demersul șefului statului, Igor Dodon, prin care acesta cere revocarea ambasadorului moldovean la București, Mihai Gribincea.

CHIȘINĂU, 16 ian — Sputnik. Serviciul de Presă al Guvernului a anunțat pe pagina oficială de internet a Executivului de la Chișinău că prim-ministrul Pavel Filip a primit demersul președintelui Igor Dodon privind revocarea ambasadorului Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea. Și tot acolo Guvernul anunță că nu-l va revoca pe Gribincea din funcția de ambasador.

"Şeful Executivului nu va da curs acestei solicitări", anunță serviciul de presă al Guvernului.

Ambasadorul moldovean la București Mihai Gribincea alături de generalul Tonea, la o paradă militară din capitala României - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a inițiat rechemarea lui Gribincea de la București - vezi documentul

Șeful statului a cerut revocarea lui Mihai Gribincea după ce acesta a făcut declarații publice, la un post de televiziune din România, cu privire la legalitatea acțiunilor președintelui moldovean în ceea ce ține de retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu. Gribincea a acordat un interviu pentru Digi24.ro în care a afirmat: "unul dintre parlamentarii din Republica Molodva a sesizat Curtea Constituţională cu privire la acest decret de retragere a cetăţeniei. Nu vreau să anticipez rezultatul, dar experţii în domeniu spun că şansele ca acest decret să fie considerat anticonstituţional sunt foarte mari", a declarat ambasadorul moldovean la București.

Ambasadorul M.Gribincea - Sputnik Moldova
Politică
Ce șanse are Băsescu să-și păstreze cetățenia Republicii Moldova

Purtătorul de cuvânt al președintelui Igor Dodon, Ion Ceban, declarat cu această ocazie că „nici un reprezentant al misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova nu are competențe de a-și exprima părerea referitor la legalitatea actelor emise de președinte în acest sens, luând în considerare faptul că acordarea și retragerea cetățeniei este competența exclusivă a președintelui Republicii Moldova". Din aceste considerent, Igor Dodon a și cerut revocarea lui Mihai Gribincea.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0