Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Misterul bucății de carton de pe turnul Primăriei

© Sputnik / Miroslav RotariПримария Кишинев
Примария Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Reparația fațadei administrației capitalei a depășit orice așteptări ale chișinăuienilor: gaura de sub ceasul din turnul Primăriei a fost acoperită cu o bucată de carton.

CHIȘINĂU, 26 dec — Sputnik. La câteva luni după ce s-a năruit o parte din tencuiala de pe turnul Primăriei Chișinău, administrația capitalei a luat în sfârșit măsuri. Ce-i drept, ca întotdeauna inedite: gaura care se căsca sub ceas a fost astupată cu… o bucată de carton.

Comentând această „reparație", purtătorul de cuvânt al primăriei, Vadim Brânzaniuc, a declarat pentru Sputnik că acum au loc lucrări neînsemnate pentru a preveni căderea altei părți din fațadă. Deocamdată au decis că se limiteze la asta.

Примария Кишинэу - Sputnik Moldova
Societate
Clădirea primăriei Chișinău se năruie văzând cu ochii

Potrivit lui Brânzaniuc, la moment Primăria nu a calculat cât ar putea costa reparația clădirii. Acest calcul urmează să fie făcut la anul.

La începutul lunii octombrie, responsabili din cadrul primăriei au precizat că se elaborează un plan reparație a fațadei clădirii. Este curios dacă au fost oare incluse în plan cumpărarea și instalarea acelei bucăți de carton care, după cum ne asigură administrația, va preveni o eventuală năruire ulterioară?

Clădirea în care se află primăria capitalei RM a fost înălțată în anul 1902 după proiectul lui Alexandru Bernardazzi și a găzduit administrația orășenească chiar de la bun început. În timpul celui de al doilea război mondial edificiul a fost grav afectat, fiind însă restaurat în anii postbelici. Dar asta s-a întâmplat atunci. Pe când astăzi… s-a recurs la o altă soluție „salvatoare": faimoasa bucată de carton. Ca să vezi!

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0