Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Clădirea primăriei Chișinău se năruie văzând cu ochii

© Photo : Igor VzorovПримария Кишинэу
Примария Кишинэу - Sputnik Moldova
Abonare
Imaginea surprinsă miercuri de fotograf demonstrează clar că edificiul în care se află Primăria Chișinău are nevoie de o reparație capitală.

CHIȘINĂU, 5 oct — Sputnik. Tencuiala de pe pereții exteriori ai primăriei Chișinău este atât de șubrezită, încât se macină cu o viteză catastrofală.

Dovadă stă imaginea surprinsă miercuri de fotograful Igor Vzorov.

Sediul vechi al PL - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Liberalii, promotorii distrugerii clădirilor istorice din Chişinău

Este vorba despre turnul care se află chiar de asupra intrării principale a clădirii, unde este montat orologiul. Acum trecătorii privesc cu stupoare la „măruntaiele" din lemn ale acestui element arhitectural.

Administrația capitalei nu a reacționat în niciun fel la acest incident, nu a făcut nicio declarație cu privire la planurile unor lucrări de renovare a acestui edificiu de importanță istorică.

Clădirea în care se află Primăria a fost construită în anul 1902 conform proiectului lui Alexandru Bernardazzi și a găzduit chiar de la bun început administrația orașului. În timpul ultimului război mondial, edificiul a fost grav deteriorat, fiind restaurat ulterior.

© Photo : Igor VzorovPrimăria Chișinău
Primăria Chișinău - Sputnik Moldova
Primăria Chișinău
Fluxul de știri
0