Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ipoteze în cazul prăbușirii Tu-154: a fost oare un atentat terorist

© Sputnik / Нина Зотина / Accesați arhiva multimediaМесто крушения самолёта Ту-154 Минобороны РФ в Сочи
Место крушения самолёта Ту-154 Минобороны РФ в Сочи - Sputnik Moldova
Abonare
De regulă, experții examinează toate versiunile posibile ale producerii unei catastrofe aviatice, inclusiv atentatul terorist, însă de această dată sunt luate în calcul două cauze principale ale prăbușirii: starea tehnică a avionului sau eroarea de pilotaj.

CHIȘINĂU, 26 dec — Sputnik. La momentul dat, specialiștii încearcă să afle ce s-a întâmplat la bordul aeronavei Tu-154 care s-a prăbușit lângă Soci.

Totodată, un posibil atentat terorist nu este printre ipotezele principale ale catastrofei. Cauzele acesteia ar putea fi mai degrabă starea tehnică a aparatului de zbor sau o eroare de pilotaj, a comunicat ministrul Transporturilor, Maksim Sokolov, citat de RIA Novosti.

Доктор Лиза - Sputnik Moldova
Rusia
Prăbușirea TU-154: identificarea persoanelor decedate va avea loc la Moscova

Avionul Tu-154 al Ministerului Apărării al Rusiei, care ținea calea spre Siria, s-a prăbușit duminică dimineața în Marea Neagră. Conform datelor departamentului, la bord se aflau 92 de persoane: opt membri ai echipajului și 84 de pasageri, printre care opt militari, 64 de artiști ai ansamblului Aleksandrov, nouă reprezentanți ai posturilor TV rusești, președintele fondului de caritate „Spravedlivaia pomoșci" Elizaveta Glinka, cunoscută ca Doctor Liza, doi demnitari de stat federali. Pe marginea acestui caz a fost deschis un dosar penal. Comisia guvernamentală care investighează catastrofa aviatică este condusă de Sokolov.

„Scopul activității comisiei guvernamentale nu este stabilirea cauzelor care au provocat catastrofa. Însă vreau să menționez că pentru organizarea activității de investigație trebuie să înțelegem neapărat ce s-a întâmplat totuși cu avionul. Din câte cunoaștem la moment, printre ipotezele de bază nu figurează un atentat terorist, de aceea considerăm că printre posibilele cauzele ale catastrofei s-ar putea număra starea tehnică sau eroarea de pilotaj", a spus Sokolov.

Cauzele vor fi stabilite de anchetă, precum și de comisia tehnică specială a Ministerului Apărării.

Sokolov a menționat că comisia guvernamentală pe care o conduce se ocupă de lichidarea urmărilor catastrofei și de organizarea contactului cu rudele victimelor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0