Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Prăbușirea TU-154: identificarea persoanelor decedate va avea loc la Moscova

© Sputnik / Валерий Левитин / Accesați arhiva multimediaДоктор Лиза
Доктор Лиза - Sputnik Moldova
Abonare
O comisie guvernamentală a decis că identificarea persoanelor decedate în urma catastrofei aviatice de la Soci va avea loc doar la Moscova.

CHIȘINĂU, 26 dec — Sputnik. Continuă investigarea circumstanțelor prăbușirii avionului TU-154. Ministrul rus al Transporturilor, Maksim Sokolov, a comunicat că procedura de identificare a persoanelor decedate va avea loc doar la Moscova, unde se vor efectua și alte acțiuni juridice importante, inclusiv cele ale Comitetului de Anchetă a FR și reprezentanților Fondului asigurărilor sociale etc.

"Această decizie a fost luată de comisia guvernamentală și a fost confirmată de ministrul apărării: identificarea tuturor rămășițelor pământești ale celor care și-au pierdut viața în catastrofă va avea loc doar la Moscova, în cadrul centrului de expertiză legală a Ministerului Sănătății. Acestea vor fi transportate de nave ale Ministerului Apărării și acest lucru a început deja. Evident, noi înțelegem că va fi nevoie de expertiză genetică", a declarat Sokolov.

Ежегодное послание президента РФ В. Путина Федеральному Собранию - Sputnik Moldova
Președintele Rusiei, despre stabilirea cauzelor prăbușirii avionului TU-154

El a mai spus că sunt pregătite toate forțele și mijloacele pentru a lucra cu rudele celor care au decedat la Soci.

"Ne orientăm totuși spre Moscova, deoarece acolo va avea loc nu doar identificarea cadavrelor, ci și alte acțiuni juridice importante, inclusiv cele ale specialiștilor Comitetului de Anchetă, ai Fondului de asigurare socială, companiilor de asigurare etc. Toate aceste acțiuni vor fi organizate la Moscova cu participarea directă a Ministerului Apărării", a precizat Sokolov, care este citat de RIA Novosti.

Avionul TU-154 al Ministerului Apărării al Rusiei, care se îndrepta spre Siria, s-a prăbușit duminică dimineața în Marea Neagră.

Potrivit instituției, la bord se aflau 92 de persoane — opt membri ai echipajului și 84 de pasageri, între care opt militari, 64 de artiști ai ansamblului Aleksandrov, nouă reprezentanți ai canalelor de televiziune ruse, șeful fondului de binefacere "Ajutor Echitabil" Elizaveta Glinka, cunoscută ca doctorul Liza, doi funcționari de stat federali.

Pe acest caz a fost intentat un dosar penal. Sokolov va conduce Comisia guvernamentală care va investiga catastrofa aeriană.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0