Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alegem corect bradul de Crăciun

© A. VolkovЛесные красавицы уже давно стали частью городского пейзажа перед Новым годом
Лесные красавицы уже давно стали частью городского пейзажа перед Новым годом - Sputnik Moldova
Abonare
Găsiți mai jos câteva sfaturi utile care vă vor ajuta să alegeți corect Pomul de Crăciun şi să-i menţineți prospeţimea pe parcursul sărbătorilor de iarnă.

CHIȘINĂU, 23 dec – Sputnik. A mai rămas puţin timp până la Crăciun și Anul Nou, iar bradul rămâne a fi un simbolul important al sfintelor sărbătorilor de iarnă. Fiecare familie are probabil anumite obiceiuri pe care le respectă în fiecare an la împodobirea bradului. Adesea, înainte ca sărbătorile să fi ajuns la final, bradul procurat începe să se scuture.

Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să alegi corect bradul de Crăciun și să-i păstrezi proaspăt un timp mai îndelungat.

Aspectul exterior

Cele mai atractive destinații turistice de sărbătorile de iarnă - Sputnik Moldova
Video
Cele mai atractive destinații turistice pentru sărbătorile de iarnă

În primul rând, atunci când mergem la târgurile de brazi, trebuie să avem grijă ca bradul să fie proaspăt tăiat. Dacă a fost tăiat cu mai mult timp în urmă, acele acestuia vor fi ofilite. Trebuie să atragem atenţia la culoarea acelor, care trebuie să fie de un verde intens. Nuanţa uşor gălbuie denotă că el a fost tăiat cu mai mult timp în urmă.

O altă metodă de a verifica prospețimea bradului este lovirea tulpinii de pământ. Dacă acele nu se scutură, atunci îl putem procura fără grijă. Un semn important este şi mirosul intens de conifere.

Cum să menţinem prospețimea bradului

Dacă vom pune bradul imediat după procurare într-un vas cu nisip şi îl vom uda periodic cu apă îndulcită cu zahăr, atunci el va rămâne proaspăt un timp destul de îndelungat.

Ghenadie Vaculovschi - Sputnik Moldova
Bradul din centrul Chișinăului este ilustrația unei administrații distrofice

Totodată, cu cât va fi mai răcoare în încăpere, cu atât mai mult timp își va păstra prospețimea.

Moldsilva va scoate la vânzare anul acesta aproximativ 50 de mii de brazi, ceea ce este cu 15 mii mai mult decât acum un an.

Prețul brazilor în acest an va fi comparabil cu cel de anul trecut. În decembrie 2015, un metru de brad costa 36 de lei, iar un metru de pin — 25 de lei. Copacii mai înalți de șase metri erau vânduți cu 70-100 de lei pentru un metru.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0