Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cele mai atractive destinații turistice pentru sărbătorile de iarnă

Abonare
Vin sărbătorile de iarnă și acum trebuie să decidem unde mergem să ne odihnim. Care sunt ofertele operatorilor turistici, care sunt destinațiile turistice cele mai atractive anul acesta, unde găsim cel mai cel mai ademenitor raport dintre calitate și preț? La aceste întrebări răspunde managerul de turism Ala Cernobai.

Ala Cernobai, care este și profesoară la Colegiul Național de Comerț al Academiei de Studii Economice din Moldova, susține că moldovenii preferă să-și petreacă vacanța de iarnă la schiat în Ucraina, Bulgaria și România. Pentru că este mai aproape, respectiv, prețurile de transport sunt și ele mai mici, dar și cele de cazare.

De Crăciun pe stil nou, conaționalii noștri merg preponderent în Ucraina, pentru că acolo Nașterea Domnului este marcată pe stil vechi, respectiv pe 25 decembrie localurile din acea țară nu sunt solicitate și prețurile nu sunt mari, așa cum este, în acea perioadă, în România. În schimb, moldovenii care marchează Crăciunul pe stil vechi merg la odihnă în România pentru că acolo e mai ieftin deoarece în data de 7 ianuarie peste Prut vacanța de iarnă este trecută, iar prețurile în pensiunile de la munte revin la nivelul obișnuit.

Discuția cu managerul de turism Ala Cernobai a fost purtată în studioul Sputnik Moldova de jurnalistul Sergiu Praporșcic.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0