Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bradul din centrul Chișinăului este ilustrația unei administrații distrofice

© Sputnik / Miroslav RotariGhenadie Vaculovschi
Ghenadie Vaculovschi - Sputnik Moldova
Abonare
Bradul montat câine-câinește în Piața Marii Adunări Naționale sugerează multe despre administrația liberală a capitalei. Așa strâmb cum a fost montat și decorat „pomul de Crăciun" în acest an, el este o ilustrație a unei administrații caricaturale și distrofice.

Unii ne îndeamnă să lăsăm bradul în pace. E adevărat că bradul nu poartă nicio vină; a fost crescut de un om gospodar, are o semnificație specială pentru familia dânsului și capul familiei a dorit ca bradul să ajungă în inima capitalei! E un gest frumos!

Pe noi toți ne interesează ce a urmat după scoaterea bradului din curtea gospodarului. Copacul a fost adus în Piața Marii Adunări Naționale pentru a fi transformat în „cireașa de pe tortul sărbătorilor de iarnă" din acest an. El a devenit epicentrul decorurilor din capitală.

Ghenadie Vaculovschi - Sputnik Moldova
Chirtoacă, demisionează!

Înțelepciunea populară spune că pentru a înțelege cine este cutare sau cutare om, trebuie să urmărești cum face el lucrurile mici. Dacă omul e cu obraz, disciplinat, curat și își respectă semenii, face toate lucrurile în spiritul acestor trăsături de personalitate. Și viceversa.

Dar cum arată elementul principal al decorurilor din centrul Chișinăului ce vor servi drept fundal pentru sărbătorile de iarnă din acest an? Cât spirit gospodăresc au manifestat cei din anturajul primarului Chirtoacă, care au înjghebat bradul din centrul Chișinăului! Cu cât gust și cu câtă inimă a acționat echipa primarului în acest efort „suprauman" de a le face chișinăuienilor sărbătoarea mai frumoasă!

Chiar din prima zi a instalării bradului toți au râs cum au putut de această operă a actualei administrația capitalei. Crengile lui mai treacă-meargă, dar decorul ne-a dat gata. Ai impresia că cineva s-a străduit din răsputeri ca să-l sluțească la maximum, să-l facă să arată cât mai anapoda și cât mai hidos posibil.

Unii ar putea să invoce lipsa cronică de bani în bugetul capitalei. Însă aici problema nu e în bani. Cu aceiași bani, bradul putea fi decorat mult mai reușit, dacă administrația ar fi acționat mai cu inimă. Dar de unde să aibă ei o inimă atât de mare, dacă au tolerat ani de zile otrăvirea copiilor în școli și grădinițe cu pește plin de paraziți și cu carne intrată în proces de putrefacție?

Pe lângă toate acestea, un brad împodobit fără gust pare deja lipsit de importanță.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacției Sputnik.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0