Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii în cazul omorului Cristinei Parhomenco

© Facebook / Кристина ПархоменкоКристина Пархоменко
Кристина Пархоменко - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un comentariu exclusiv pentru Sputnik Moldova, procurorul raionului Strășeni, Alexandru Rață, a oferit detalii despre derularea anchetei în cazul omorului tinerei Cristina Parhomenco.

CHIȘINĂU, 21 dec — Sputnik. Procurorul raionului Strășeni, Alexandru Rață, a comunicat, în exclusivitate pentru Sputnik Moldova, noi detalii legate de omorul adolescentei de 14 ani din Strășeni, Cristina Parhomenco.

Cadavrul Cristinei Parhomenco a fost găsit la Strașeni, la 30 noiembrie, după ce minora fusese anunțată dispărută. Poliția suspectează de comiterea omorului patru tineri. Doi dintre aceștia au fost reținuți și și-au recunoscut vina. Al treilea suspect a fugit în România. El a fost prins ulterior la frontieră cu Ungaria.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detalii îngrozitoare: adolescenta de la Strășeni, omorâtă de un grup de minori

Un alt complice este un minor de 13 ani, care nu a fost reținut din cauza vârstei. După această tragedie, patru polițiști au fost suspendați din funcție până la finalizarea unei anchetei interne de serviciu.

Expertiza a demonstrat că moartea tinerei a survenit în urma unei lovituri puternice la cap cu un obiect contondent. Urmele de lovituri au fost depistate atât pe cap, cât și pe restul corpului. Anterior, Rață declarase pentru agenția Sputnik că o altă expertiză ar urma să stabilească dacă tânăra a fost supusă violențelor sexuale.

"Rezultatele arată că nu există urme de violență sexuală pe corp. Alte detalii ale anchetei nu vă pot pune la dispoziție", a declarat miercuri Rață.

Procurorul a mai spus că cel de al treilea tânăr suspectat de omorul tinerei Cristina Parhomenco nu a fost a fost adus deocamdată în Moldova.

Место убийства Кристины Пархоменко - Sputnik Moldova
Ucigașii minori ai Cristinei veneau seară de seară la locul crimei

„Acum este pregătită procedura de extrădare. Procuratura urmează să finalizeze pregătirea documentelor, pentru a le expedia în Ungaria", a comunicat Rață. El a mai precizat că nu există un termen exact de finalizare a acestei proceduri de depunere a documentelor.

Rață a mai adăugat că ceilalți adolescenți reținuți în acest dosar se află în continuare în arest.

În același timp, anchetatorii nu vor aștepta sosirea celui de-al patrulea suspect.

"Dosarul va fi expediat în instanță de judecată, fără a mai aștepta procedura de extrădare. Vom transmite dosarul în instanță după finalizarea tuturor expertizelor, însă nu vă putem comunica un termen exact", a conchis Rață.

În cazul în care vina celor patru adolescenți va fi demonstrată, aceștia riscă închisoare pe viață.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0