Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ucigașii minori ai Cristinei veneau seară de seară la locul crimei

© Sputnik / Miroslav RotariМесто убийства Кристины Пархоменко
Место убийства Кристины Пархоменко - Sputnik Moldova
Abonare
Eleva a fost omorâtă vineri, iar corpul neînsufleţit al acesteia a fost găsit abia miercuri. Seară de seară, ucigașii reveneau la locul crimei.

„Ea se afla iată aici, sub aceste scânduri, acoperită cu cărămizi. Priviți, se văd urme de sânge. Aici strălucește ceva, mi se pare că sunt urme de produs cosmetic pe piatră", spune Mila Costenco, locuitoare a orașului Strășeni, arătându-le jurnaliștilor subsolul unei construcții nefinisate, unde a fost găsit cadavrul Cristinei Parhomenco, eleva de 14 ani care a fost omorâtă cu bestialitate.

© Sputnik / Miroslav RotariLocul unde a fost omorâtă Cristina Parhomenco
Locul unde a fost omorâtă Cristina Parhomenco - Sputnik Moldova
Locul unde a fost omorâtă Cristina Parhomenco

Totul s-a întâmplat chiar în centrul Strășenilor. Este straniu că nimeni nu a auzit nimic. Fata, cu siguranță, a strigat. Inițial, pentru că în seara respectivă cei din gașca de adolescenți s-au certat rău între ei. Mai apoi, pentru că ea ar fi putut striga de durere…

Polițistul, văzând cât de tare a fost mutilat cadavrul, a țipat de groază

În timp ce Cristina era căutată, mama a fost chemată la poliție. De aceea, în momentul în care voluntarii și colegii de clasă au găsit cadavrul fetei, mama nu era de față.

​„Această clădire nefinisată din chiar centrul oraşului Străşeni ne-a atras atenţia din prima. Este un loc rău famat, acolo se adună des narcomanii, tinerii care consumă în acel loc băuturi alcoolice…", ne-a povestit Mila Costenco. Ea a mărturisit că chiar şi poliţistul a ţipat de groază atunci când a văzut cadavrul Cristinei (faţa acesteia nu era mutilată doar de lovituri, ci şi mâncată de şobolani sau de câini vagabonzi).

© Sputnik / Miroslav RotariLocul unde a fost omorâtă Cristina Parhomenco
Locul unde a fost omorâtă Cristina Parhomenco - Sputnik Moldova
Locul unde a fost omorâtă Cristina Parhomenco

Cristina era o ființă miniaturală, slăbuță. Ucigașii au reușit să-i ascundă trupul practic în întregime. I-a trădat însă un picior ieșit de sub scânduri.

Cristina era un copil-problemă, însă nimeni nu a avut nici un drept s-o omoare din această cauză

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detalii îngrozitoare: adolescenta de la Strășeni, omorâtă de un grup de minori

Acest omor de la Strășeni a zguduit nu doar împrejurimile, ci întreaga țară.

Fata fugise de două ori de acasă, ultima dată fiind găsită la Ștefan Vodă unde se odihnea cu prietenii. La vârsta sa fragedă, ea deja consuma alcool, avea relații cu băieții. Da, era o adolescentă cu probleme, însă nici o secătură nu avea dreptul s-o omoare cu bestialitate pentru acest lucru. Toți cei care au cunoscut-o pe Cristina sunt de această părere.

„Ea se descurca pe un „șapte", poate că pentru ea învățătura nu prezenta prea mare interes, dar totuși se descurca", a spus Ludmila Cube, directoarea gimnaziului Mihai Viteazul din localitate.

Александ Жиздан - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Reacția ministrului Jizdan în cazul omorului de la Strășeni

Acum toți dau vina pe poliție. Chipurile, nu și-a făcut treaba (au zburat deja primele capete — conducerea poliţiei de la Străşeni a fost suspendată din funcţie). Există și un argument solid: poliția a căutat-o pe Cristina câteva zile, fără a o găsi. Pe când voluntarii și colegii de clasă au descoperit cadavrul fetei doar în jumătate de oră, chiar în centrul orașului.

Vecinii Cristinei au povestit că părinții ei sunt divorțați. Tatăl locuiește la Moscova, având o altă familie, dar le trimite fiicelor bani. Fata are o soră mai mare, Ruslana, care învață la același gimnaziu. Mama lucrează la piața centrală din Chișinău și consumă sistematic alcool.

Sâmbătă va avea loc ultimul careu solemn al Cristinei

Directoarea gimnaziului Ludmila Cube le-a luat apărarea colaboratorilor Poliţiei, afirmând că poliţiştii trec săptămânal pe la şcoala pe care o conduce şi îi au permanent în vizor pe adolescenţii cu probleme.

© Sputnik / Miroslav RotariLudmila Cube
Ludmila Cube - Sputnik Moldova
Ludmila Cube

„Evident, este de vină întreaga societate. Însă mi se pare deplasat să fie hărţuit cineva anume. Dar de ce nu sunt verificaţi vânzătorii chioşcurilor care le-au vândut adolescenţilor coniac în acea seară? Doar era evident că Cristina este un copil şi este minoră!"

Directoarea gimnaziului a spus că în școală au fost declarate zile de doliu. Toate activitățile distractive vor fi amânate până la sfârșitul iernii, iar toate cercurile didactice își vor încheia activitatea strict la ora șase seara.

Sâmbătă, elevii se vor alinia în careu, ultimul pentru Cristina.

Doi suspecți au fost deja reținuți și depun mărturii. Al treilea a fugit în România și a fost dat în urmărire internațională. Cel de al patrulea are doar treisprezece ani și, conform legii, nu poate fi tras la răspundere. Nici măcar să fie închis pe perioada desfășurării anchetei.

Кристина Пархоменко - Sputnik Moldova
Societate
Procurorul a oferit detalii despre moartea Cristinei Parhomenco

„Suntem în alertă deja de câteva zile. Acest caz a şocat oraşul nostru şi, probabil, întreaga ţară. Suspecţii şi-au recunoscut vina însă, în virtutea vârstei, ei nu riscă pedeapsa maximă — închisoarea pe viaţă. Toţi aceştia sunt minori", a declarat procurorul Tudor Bordan.

Mai există un detaliu șocant, despre care a povestit vânzătorul de la chioșcul situat în apropiere de clădirea părăsită:

„După omor, în fiecare seară, acolo se aduna un grup de adolescenți care ulterior au fost reținuți. Ei beau și verificau, probabil, dacă cadavrul se mai afla acolo. Iar unul dintre ei, cel mai mic, chiar mi-a cerut un cuțit și m-a întrebat câți ani se dau pentru omor…" Vânzătorul presupune că criminalii aveau de gând să

tranșeze cadavrul și să scape de el…

© Sputnik / Miroslav RotariLocul unde a fost omorâtă Cristina Parhomenco
Locul unde a fost omorâtă Cristina Parhomenco - Sputnik Moldova
Locul unde a fost omorâtă Cristina Parhomenco

 

Fluxul de știri
0