Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti îl va demite pe Șalaru și apoi va pleca la pensie. Detalii

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul Apărării Anatol Șalaru a fost demis din toate organele de conducere ale Partidului Liberal, însă nu a fost exclus și din partid. Acesta urmează a fi demis din funcția de ministru, iar Ghimpu a anunțat când va fi semnat decretul de către Președintele Timofti.

CHIȘINĂU, 17 dec — Sputnik. Potrivit lui Mihai Ghimpu, Anatol Șalaru a avut un comportament nestatutar, a atentat la unitatea PL și din această cauză a fost sancționat.

Ghimpu Şalaru Гимпу Шалару - Sputnik Moldova
Politică
Scandalul din PL ia amploare. Șalaru i-a cerut lui Ghimpu să demisioneze

După ce acum recent PL i-a retras lui Șalaru susținerea politică și a cerut ca acesta să fie demis din fruntea Ministerului Apărării, sâmbătă a urmat o nouă serie de sancțiuni individuale.

Consiliul republican al PL l-a exclus pe Șalaru din toate organele de conducere ale formațiunii, păstrându-i doar calitatea de membru simplu.

Mihai Ghimpu s-a arătat convins de faptul că premierul Pavel Filip a făcut deja demersul de demitere a lui Șalaru și că acest demers deja e pe masa lui Nicolae Timofti. Președinte, potrivit lui Ghimpu, îl va demite în câteva zile pe Șalaru.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Surse: Șalaru, susținut de Băsescu, a pus la cale o „lovitură de palat" în PL

Anterior Anatol Șalaru a declarat pentru presă că este conștient de faptul că va fi demis din funcția de ministru al Apărării.

„Premierul nu are de ales. Va trebui să facă demersul", a declarat cu câteva ore mai devreme Șalaru.

Despre faptul că Anatol Șalaru a intrat în dizgrațiile lui Mihai Ghimpu presa a aflat acum câteva luni. Însă exponenții PL au negat în permanență acest lucru, până când acest conflict a devenit imposibil de a mai fi ascuns.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, miniștrii pot fi demiși de către Președintele țării prin decret, la solicitarea primului ministru.

Fluxul de știri
0