Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Scandalul din PL ia amploare. Șalaru i-a cerut lui Ghimpu să demisioneze

© Sputnik / Miroslav RotariGhimpu Şalaru Гимпу Шалару
Ghimpu Şalaru Гимпу Шалару - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbătă a fost convocată ședința Consiliului republican al Partidului Liberal, la care a fost discutat comportamentul lui Anatol Șalaru. Ministrul a declarat că i-a cerut lui Mihai Ghimpu să demisioneze. Dar Ghimpu a reușit să impună o decizie de partid contra lui Șalaru.

CHIȘINĂU, 17 dec — Sputnik. Șalaru a anunțat presa că a demisionat din funcția de prim vicepreședinte al PL. El s-a arătat convins că va fi exclus și din alte organe de conducere ale formațiunii, cum ar fi Consiliul republican și Biroul politic.

Mihai Ghimpu cu Valeriu Munteanu și Iurie Chirinciuc la o petrecere - Sputnik Moldova
Politică
Șalaru a reușit să „rupă" doi deputați de la Ghimpu. Iată numele lor

Politicianul a oferit detalii despre ceea ce s-a discutat cu ușile închise la consiliul liberalilor.

„Am făcut apel către Ghimpu să demisioneze, dacă vrea ca PL să mai aibă succes electoral", a declarat Șalaru. Totodată, el susține că Ghimpu l-a acuzat de mai multe fapte reprobabile, inclusiv de corupție.

Ministrul Șalaru a confirmat faptul că este susținut de mai mulți colegi de partid, care ar dori ca PL să fie reformat.

„Nu contează că mă susțin și alți colegi. E import ca în această vreme, când partidul și-a pierdut rostul, să vorbească cineva despre asta. Am zis că ne-am pierd credibilitatea aici și la București. Nu am interesul să-i iau locul lui Mihai Ghimpu. PL are nevoie de altă locomotivă, nu de schimbarea vagoanelor", a mai spus Șalaru.

Totuși, el a declarat că ar fi dispus să candideze la șefia PL, dacă nu va fi exclus din partid, pentru că își dorește reformarea acestuia. În opinia lui Șalaru, PL trebuie reformat de o echipă și nu de o persoană. El a mai declarat că PL trebuie să-și deschidă ușile pentru oameni noi.

Fluxul de știri
0