Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Surse: Șalaru, susținut de Băsescu, a pus la cale o „lovitură de palat" în PL

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Surse din Partidul Liberal au comunicat în exclusivitate pentru Sputnik că ministrul Apărării, Anatol Șalaru, ar fi pus la cale organizarea unui congres extraordinar în partid, în scopul demiterii lui Mihai Ghimpu și preluării conducerii PL.

CHIȘINĂU, 14 dec — Sputnik. Anterior și serviciul de presă al PL a sugerat într-un comunicat că Șalaru chiar a recunoscut că a avut discuții cu mai mulți colegi despre „convocarea unui congres extraordinar" și ar fi încercat să provoace o sciziune în fracțiunea parlamentară a liberalilor conduși de Ghimpu.

Гимпу Шалару Ghimpu Salaru - Sputnik Moldova
Politică
Anatol Șalaru ar putea ajunge coleg de pușcărie cu Vlad Filat

Sursele noastre susțin că relația dintre Anatol Șalaru și Mihai Ghimpu este tensionată de mai mult timp. Însă Șalaru a fost tolerat pentru că ar fi avut anterior posibilități de influențare a schemelor de finanțare a PL.

De asemenea, Ghimpu ar fi foarte supărat pe fostul președinte român, Traian Băseascu, deoarece ar fi avut o relație mult mai strânsă cu Anatol Șalaru decât cu liderul PL.

Cum a ajuns unionistul Ghimpu să aibă „fobie de Băsescu>>

Șalaru, potrivit surselor, a devenit mult mai activ în încercările sale de a pune mâna pe PL încă înainte de alegerile prezidențiale din Moldova, după ce Mihai Ghimpu a refuzat să-l promoveze în calitate de candidat, chiar dacă actualul ministru al Apărării a negat că ar fi aspirat la funcția de președinte. Șalaru s-ar bucura de susținerea lui Băsescu în tentativa sa de preluare a cârmei PL.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0